Det er lørdag og ute blåser det surt og kaldt på Romerike. I dag ble jeg inspirert til å lage en smuldrepai med epler. Den er gjort på 1-2-3 og smaker himmelsk. Jeg har servert den med vaniljesaus, men den er like god med krem, vaniljekesam eller is til. Her har du min oppskrift:
Smuldrepai med epler
2 dl havregryn, glutenfri eller vanlig
1 dl spelt eller glutenfritt mel
2ss flytende honning
100 g smør
Smør en liten langpanne eller paiform med smør. Skjær opp epler i båter og legg de tett sammen. Lag smuldreblandingen og fordel den over eplene. Dryss over litt sukker og kanel. Stekes i ca 25 min ved 225 grader. Har du ikke epler, er den like god med plommer eller annen frukt og bær. Fin lørdag:-)
klem
namnam, dette så godt ut!! kanskje jeg må lage dessert i kveld :)
SvarSlettSå deilig det så ut. Takk for oppskriften. Kopierte den jeg så kan jeg prøve den en dag :)
SvarSlettTrude :)
Den hørtes veldig god ut! Litt varm eplekakevhadde absolutt gjort seg nå, ja, i detter sure høstværet! Kos dere, og ha en god helg!
SvarSlettKlem Cathrine :-)
Dette så fristende ut, Siv! Høsten er virkelig den rette tiden til å lage eplekake/eplepai. Her har jeg også gjort det, og nå fikk jeg lyst til å lage en til familien idag. ;o)
SvarSlettHåper dagene dine er gode ;o)
Klem,
AW
Namm det sååå deilig ut :-)
SvarSlett