Blogglistenhits

lørdag 22. september 2012

Smuldrepai m/epler



Det er lørdag og ute blåser det surt og kaldt på Romerike. I dag ble jeg inspirert til å lage en smuldrepai med epler. Den er gjort på 1-2-3 og smaker himmelsk. Jeg har servert den med vaniljesaus, men den er like god med krem, vaniljekesam eller is til. Her har du min oppskrift:
Smuldrepai med epler
2 dl havregryn, glutenfri eller vanlig
1 dl spelt eller glutenfritt mel
2ss flytende honning
100 g smør

Smør en liten langpanne eller paiform med smør. Skjær opp epler i båter og legg de tett sammen. Lag smuldreblandingen og fordel den over eplene.  Dryss over litt sukker og kanel.  Stekes i ca 25 min ved 225 grader. Har du ikke epler, er den like god med plommer eller annen frukt og bær. Fin lørdag:-)

klem

5 kommentarer:

  1. namnam, dette så godt ut!! kanskje jeg må lage dessert i kveld :)

    SvarSlett
  2. Så deilig det så ut. Takk for oppskriften. Kopierte den jeg så kan jeg prøve den en dag :)

    Trude :)

    SvarSlett
  3. Den hørtes veldig god ut! Litt varm eplekakevhadde absolutt gjort seg nå, ja, i detter sure høstværet! Kos dere, og ha en god helg!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
  4. Dette så fristende ut, Siv! Høsten er virkelig den rette tiden til å lage eplekake/eplepai. Her har jeg også gjort det, og nå fikk jeg lyst til å lage en til familien idag. ;o)

    Håper dagene dine er gode ;o)

    Klem,
    AW

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online