Blogglistenhits

tirsdag 20. februar 2018

Kvinner som velger annerledes

Kvinner som velger annerledes – en trend i tiden
Endring i arbeidsmarkedet viser at flere kvinner søker mot mannsyrker. Store lønnsforskjeller er fortsatt en utfordring i mange yrkesgrupper. Velger du yrke som pilot, har både kvinnelig og mannlig pilot lik lønn. Kanskje derfor flere kvinner velger annerledes og vurderer dette yrket?

Tekst: Siv Henningstad, Foto: Susan Østberg, Kathinka Brevik, Terra Graphy, BA, SAS, Widerøe

Kvinner generelt velger i større grad enn før mannsdominerte yrker, mens menn i liten grad velger kvinnedominerte yrker. Det har blant annet sammenheng med status, lønnsvilkår og karrieremuligheter sier Åsta Lovise H. Einstabland, leder ved Senter for likestilling.


Kvinner og yrkesvalg
Tradisjonelle kvinneyrker som sykepleier, lærer og førskolelærer er blant de mest aktuelle yrkesvalg for unge kvinner i dag. Faktatall om likestilling fra Statistisk Sentralbyrå fra 17. juni 2017 viser at menn fortsatt har høyrere inntekt enn kvinner. Takket være økt fokus på å få kvinner over i mer mannsdominerte yrker, velger flere kvinner yrker som jurist, lege, ingeniør og pilot.  Forsvaret har siden lovendring fra 1. januar 2015 en kjønnsnøytral verneplikt. Tall fra 2014 viser at 17 prosent av ansatte hos Forsvaret var kvinner. Det var 14 prosent av førstegangstjenesten som var kvinner.  På befalsskolen var 20 prosent av elevene kvinner.

Kjønnssegrering
Uavhengige statistiske undersøkelser viser følgende; kjønnssegregeringen er høy for 20 åringer, og aller høyest for kvinner i alderen 30 til 50 år. Det vil si at menn i denne alderen blir høyere prioritert. Det er en realitet at i denne alderen taes karrierevalg og omsorgsforpliktelsene kan være veldig store. Høyere utdanning gir lavere kjønnssegregering. Undersøkelser viser at kjønnssegregering her blir lavere og lavere.  Kvinnene likestilles mer og mer med menn.


Kjønnsdelt arbeidsmarked
En omfattende ny studie fra Institutt for samfunnsforskning som ble presentert den 27. november 2017 viser at arbeidsmarkedet i Norden er fortsatt kjønnsdelt. Kjersti Misje Østbakken, forsker ved Institutt for samfunnsforskning og CORE sier at arbeidsmarkedet er svært kjønnsdelt. Utviklingen går sakte fordi menn i liten grad velger kvinnedominerte yrke. For å få et mindre kjønnsdelt arbeidsmarked, må flere menn velge pleie- og omsorgsyrker, sier Kjersti Mijse Østbakken.Yrkesmobilitet
Rapporten om Kjønnssegregering og mobilitet i det norske samfunnet fra Institutt for samfunnsforskning viser at yrkesmobilitet generelt oftere går fra kjønnsatypiske til kjønnstypiske yrker enn omvendt, og dette gjelder i større grad for kvinner og eldre arbeidstakere. Den viser også at kvinner har lavere sannsynlighet for å ha yrkesmobilitet til et bedre yrke med bedre lønn, og har høyrere sannsynlighet for å ha yrkesmobilitet til et dårligere yrke. Yrkesmobilitet viser en positiv trend når den gir muligheter for utvikling, selvrealisering, etterutdanning og karriererelaterte endringer. Med dagens ustabile arbeidsmarked og muligheter for ufrivillig mobilitet kan skape negativ arbeidsforhold. Fleksibilitet hos arbeidstaker for å bytte til yrker med større etterspørsel blir viktig i årene som kommer.

Godt arbeidsmiljø
Syv ulike kvinner i alderen 27 til 50 år deler sine erfaringer og tanker rundt hvordan det er å jobbe som kvinnelig pilot i et mannsdominert yrke. Kvinnene kommer fra selskapene SAS, Norwegian, Widerøe og British Airways. Hovedgrunnen til at de jobber som pilot er at de synes de har drømmejobben. Kvinnene stortrives å jobbe blant skyene. Det gir en unik frihetsfølelse. Ingen dag er lik. Kvinnene føler seg verdsatt i et mannsdominert arbeidsmiljø og har samme lønn som sine mannlige kollegaer. De har alle et godt arbeidsmiljø som er viktig for trivsel og arbeidsglede.  Nye opplevelser og utfordringer møter deg hver dag. Det gir en meningsfylt og spennende arbeidsplass.  Et av de beste tingene med å jobbe som pilot i sivil luftfart er nettopp at du er ansvarlig for hele operasjonen. Den organiseringen som kreves av deg er det jeg synes er best med jobben min. Fra du starter om morgenen med å møte og briefe crewet du skal jobbe med i dag eller kanskje 4-5 dager fremover. Starte en relasjon som gjør at alle yter sitt beste, hjelper hverandre og sørger for ar arbeidsdagene går glatt. Dette er veldig viktig å få til da det er mange som skal samarbeide for at passasjerene skal komme trygt frem på tid. Arbeidsplassen til Linn Elise Goos Rølvåg skiller seg ut fra alle de andre pilotene. Hun er opptatt av å jobbe i Forsvaret fordi det er spesielt meningsfullt. Hennes arbeidsplass er å være en del av beredskapen som skal beskytte Norge.

Arbeidsbetingelser
Uansett hvilket selskap man jobber i, så er arbeidsbetingelsene og lønn lik, enten du er kvinne eller mann. Det er et godt tegn i en mannsdominert yrkesbransje. Det burde jo absolutt friste flere kvinner til å velge pilotutdannelse.
Susan Østberg har jobbet 2 år i SAS og Malin Strand Aspheim har 14 år i SAS. Kathinka Brevik Bråten har jobbet hos Norwegian i 12 år. Ingrid Thune har jobbet 7 ½ år i Widerøe og Nina Østby har 13 år i Widerøe. Brigette Atkins har jobbet 2 år hos British Airways.  I pilotyrket er det vel et av de få yrkene en ikke drar med seg ansenitet fra et selskap til et annet. Når du begynner kan du få godkjent noen av flytimene som erfaringsnivå, og bli satt i et høyere lønnstrinn enn begynnerlønn, men man starter sist på ansenitetslista uansett. Linn Elise Goos Rølvåg har jobbet 14 år i Forsvaret og har 2 år igjen av sin plikttjeneste. Det er et godt tegn at kvinnene kommer tilbake til sin stilling som pilot etter å ha fått barn.

Pensjonsalder
De ulike selskapene har litt forskjellige pensjonsalder.  SAS har 65 år, Norwegian 62 år og Widerøe har 60 år. Man kan i prinsipp jobbe som pilot til man er 65 år, basert på god helse og medisinske undersøkelser.  I Forsvaret kan man jobbe som helikopter pilot til man er 60 år avhengig av medisinske krav.


Positive utfordringer
Et positivt arbeidsmiljø er nøkkelen til et godt arbeidsmiljø er felles hos alle kvinnene. Alle er inkluderende og tar deg imot med åpne armer. Det som skiller mellom de store selskapene SAS og Norwegian mot Widerøe er at et mindre selskap har mindre forhold og det blir mer som en familie. Det er mer hjertelig.  Rett og slett mer ekte. Kathinka Bråten fra Norwegian forteller de har et utmerket system for at alle skal klare arbeidsdagen og få flyet på rute, men skulle noe gå senere enn forventet, er det utfordringen med å takle dette jeg synes er det beste med jobben min. Finne løsninger på problemer, underrette passasjerer jeg har om bord og få alle involverte parter til å yte maksimalt. Det er når alt går på skinner, det er verdens beste yrke. Linn Elise Goos Rølvåg jobber som pilot i Forsvaret.  Hun trives veldig godt å jobbe for noe som er større enn henne selv, noe som kommer andre til gode og som hun opplever som veldig meningsfylt. Det er godt å få bidra til fellesskapet og samtidig ha en spennende jobb. Felles for alle er at spennende flyvninger også en viktig faktor for å trives som pilot.

Familieliv og tilrettelegging
Å jobbe som pilot er ingen 8 til 4 jobb. Det er skiftjobb som består av mye reising.  Det er lange dager uten familien. Flere av de kvinnelige pilotene i denne artikkelen er også gift med en pilot. Hvordan i alle dager er det mulig å ha et familieliv?  Mange har valgt å ansette en Au-Pair. Det en løsning for å slippe stress når begge i en familie jobber turnus.  En turnusløsning som er tilpasset livssituasjon til den enkelte, gjør det enklere å få til et godt familieliv. Når arbeidstiden blir lagt mer til rette, gir det gode forutsetninger for å være kvinnelig pilot og kombinere familieliv.  Det som før virket som et urealistisk jobbalternativ, har nå endret seg. Økt åpenhet rundt jobb muligheter som kvinnelig pilot, og de økte yrkesmulighetene man kan få ved å komme inn i pilotyrket, øker sjansene for at flere jenter og kvinner vil vurdere dette som et spennende yrkesvalg. Pilot Ingrid Thune sier det klart og tydelig – Navigating by heart!

Faktaboks

Kvinnelige og mannlige piloter
Widerøe har 23 kvinner og 470 menn
SAS har i Norge 12 kvinner og 560 menn
British Airways har 4200 piloter i verden, derav 250 kvinnelige piloter
Norwegian har 18 kvinner og 442 menn
Forsvaret har kvinnelige piloter, men har en overvekt av mannlige piloter.
Det er behov for flere kvinnelige piloter i Forsvaret.

mandag 12. februar 2018

Ekte og naturlig søt


Honning er et naturprodukt som er mitt favoritt søtstoff. Jeg bruker det på alt fra havregrøt til pålegg på hjemmelagde ferske rundstykker og i bakst. Jeg tok i fjor birøkter kurs og har nå min egen bigård med bier. Min første sesong med 1 bikube gav meg 15 kg nydelig honning. Min honning er kald slynget. Det vil si at den er høstet rett fra bikuben og så slynget ( har ikke blitt utsatt for varme under utvinningsprosessen). Det gjør at alle de gode næringsstoffene i honning blir bevart. Honning er kjent for blant annet viktige antioksidanter, polyfenoler og enzymer. Honning er ikke bare nydelig over müsli, men er også naturlig medisin for fordøyelsen og tarmene. 1-2 ts honning hver dag styrker tarmen og honningens polyfenoler demper oksidativt stress og betennelser. Honning har med sine naturlige helsebringende egenskaper beskyttelse mot betennelser som kan føre til hjertesykdommer, diabetes, hjerneslag, kreft og demens. Honning er kjent for å være antibakteriell og forebygger bakterier, sopp og virus. Honning er også kjent for sine gode egenskaper ved infiserte sår. Nettbutikken Manuka har et godt utvalg av sårsalver, hostesaft, tannkrem og andre hudpleieprodukter med Manuka honning. Det finnes ulike typer honning. Ekte honning fra Honningcentralen er kaldslynget honning fra norske bierøktere. Lynghonning består av nektar fra lyng og fjellplanter. Lynghonning er litt mer lavglykemisk enn bringebær/sommerhonning som samler inn nektar fra bringebær og sommerblomster. Nyt en kopp te og la teen trekke før du tilsetter  1/2 ts honning som styrker både kropp og sjel. Les mer om glykemisk indeks her. Les mer om honning og få inspirasjon til gode oppskrifter hos Honningcentralen. Takknemlig for oppskrifter med honning.

klem

lørdag 10. februar 2018

Lær deg Dot journaling


Savner du din gamle tidsplanlegger eller skoledagboka? Der du før skrev ned notater på alt fra trening, møter, bursdager, planer, ferier, drømmer, julekortlister, bursdagslister etc. Mange bruker i dag mobilen til dette. Men for mange er gleden ved å skrive ned håndskrevne notatet noe helt eget. Sånn er det bare! Jeg er en slik skrivende sjel som har lapper på kjøleskapet og ved skrivebordet. Med denne smarte lille boken fra Rachel Wilkerson Miller gitt ut på CappenDamm, har du et inspirerende verktøy. Dette er håndboken hvor du finner  tips til ulike typer notatbehov.  Det gir deg mer orden og system på livet og hverdagens små og store mål. Punktjournal er løsning der du kombinerer huskeliste, planlegger og dagbok i en bok.  Perfekt for alle som liker å legge planer eller vil bli litt mer organisert og få ting gjort. Les mer her.

klem

søndag 4. februar 2018

Temakveld - Stoffskifte og kosthold

Velkommen til temakveld om Stoffskifte hos PRANAHUSET - Yoga og Pilates i Sandvika, torsdag 8. februar. Adressen er Otto Sverdrupsvei 9. Tema denne kvelden er om Stoffskifte og om hvordan kan kosthold påvirke stoffskifte? Denne skjulte sykdommen rammer både kvinner og menn, men er 4-5 ganger mer vanlig hos kvinner. Det er over 200.000 personer i Norge som får behandling for stoffskifte. Meld deg på her:  Lær mer om hormoner i balanse for en god helse. Reduser plager som vektøktning, økt søvnbehov og lav energi. Kanskje vi sees?


klem 

lørdag 27. januar 2018

Helårskroppen - superbok!


Her har du boka for deg som er glad i å holde deg i form, uansett årstid. Treningsfrue er en av Norges mest profilerte treningsblogger, og ble blant kåret i Vixen til vinner av årets treningsblogg i 2016!  Treningsfrue er bloggnavnet til Camilla Aastorp Andersen. Hennes bok er inspirasjon til å holde deg i form hele året! Nydelige bilder og gode oppskrifter gjør denne boka til en superbok! En bok du absolutt bør ha liggende fremme for økt lyst til å komme deg ut! Følg henne på hennes blogg her og på FB her. Boka får du kjøpt på nett hos Bokkilden her. Takknemlig for tips til bøker om helse, livsstil og kosthold.


klem

fredag 26. januar 2018

Mitt JenteROM har fått nytt ansikt!

Velkommen til mitt nye JenteROM! Etter å ha drevet som redaktør av jentesiden jenterom.com i 20 år, har jeg valgt å beholde navnet, men å endre innhold. Jenterom har fungert som en nettside om helse og livsstil rettet mot jenter og kvinner. Siden fortsetter som en side om mine tjenester som journalist, forfatter og foredragsholder. Bloggen min Sivshus vil fortsette å fungere som min blogg innen helse og livsstil. Velkommen til mitt JenteROM - https://jenterom.weebly.com


klem

lørdag 20. januar 2018

Ut på tur!Med noe varmt i den nye koppen som egentlig bor i bilen, en appelsin og en kvikklunsj, så er jeg klar for en liten tur! Denne gang ble det en liten tur langs havet. Jeg finner ro og henter ny energi i frisk sjøluft. Vinden visker vekk stress, og kropp og sjel nyter tiden langs de snødekte svabergene.  Bruk tid hver dag til en liten tur der du bor, det er medisin for hele deg :-) klem

mandag 15. januar 2018

Vintage livsstil


Er du glad i vintage- og retrostilen, gamle møbler, gamle klær og oppskrifter fra bestemor kjøkken, da er dette drømmeboka for deg. Her finner du inspirasjon til skjønnhetstips, gamle klassiske oppskrifter, hagetips og smarte tips til hvordan du inviterer til selskap. Her finner du også gode råd til hvordan du vedlikeholder klær og sko. En viktig bok for alle! En bok for deg som er glad i slow living og finne tilbake til det enkle og naturlige. Boken finner du på nett her. Denne boken er perfekt å ha liggende fremme til inspirasjon!


klem


onsdag 10. januar 2018

To søstre med kjærlighet til dører lagd for vær og vind...

Modell Ramsö


To søstre med kjærlighet til dører lagd for vær og vind…
I den svenske skjærgården, litt syd for Strømstad ligger den idylliske kystperlen Bovallstrand. Et lite kystsamfunn med ca 600 antall innbyggere. Her ble stedets første snekkerverksted bygget  av grunnleggeren Bengt Gustafsson. Dagens eiere er barnebarna av Bengt. Det er søstrene Inger og Eva Gustafsson. Bovalls dørbyggeri er en veldrevet og solid familiebedrift. 


Spennende historie 
Det var sommeren 1943 at Bengt Gustafsson fikk i oppdrag å tegne badehotellet i Bovallstrand. Som takk fikk han rive det gamle bygget og ta det med seg.  Av disse materialene bygget Bengt Gustafsson sitt snekkerverksted.  Med økonomisk støtte av sin farmor som gav ham et lån på syv tusen kroner ble det kjøpt inn maskiner. Dette ble begynnelsen på Bovalls dørbyggeri. Alle dører produseres fortsatt i Bovallstrand. Det vil vi ikke endre på sier Inger og Eva tydelig og bestemt. Dette er en familiebedrift som har gått i arv fra generasjon til generasjon. 


Modell Langö
Farsarven
Inger begynte i selskapet i 1989 etter at hun var ferdig på gymnaset. Hennes interesse for data gjorde at hun tok over ansvaret for CNC, det vil si datastyrt produksjon for fresing av dører. Alle gamle tegninger ble digitalisert. Inger er i dag daglig leder i selskapet. Eva begynte i 1993 etter at hun var ferdig med sin utdannelse som bygningsingeniør. Hun er i dag salgssjef i selskapet. Totalt har selskapet 16 ansatte og omsetter for 20 millioner. Våre kunder er hovedsakelig privat markedet og byggefirmaer. Vi selger 70 % til det svenske markedet og 30 % til det norske markedet. Vi har også bestillinger rundt i hele verden. Vi er aktive på sosiale medier, som Facebook, Instagram og egen nettside samt trykte medier. Våre kunder er våre beste ambassadører. 

Tidløse materialer
Hele produksjonen av en dør gjøres for hånd i Bovallsstrand og er ekte håndtverk alt fra tørking til slutt finnish og ytrebehandling. 
Bovalls dørbyggeri bruker treverk fra FSC sertifiserte skoger i sin dørproduksjone. Alle dører er laget av miljømerket tre. Ytterdører er laget av massivt tre som tåler vær og vind. Materialet er skrudd sammen og ikke limt. Slik tåler de krevende værforhold. Ytterdører er laget av teak, eik, furu og freijo. Innerdører er laget av ask, valnøtt og eik. En vakker og tidløs dør er en viktig detalj på en bolig, uansett stiltype.

Våre materialer er kostbare og vi har stor fokus på at alt skal brukes og tenker gjenbruk. Det som blir til overs etter produksjon av en dør blir til alt fra fondvegg til et rom, skjærefjøl til møbler.

Våre dører er vakre og tidløse, akkurat som vår natur langs kysten her vi bor og jobber. Dørene er stilrene og laget med miljømerket trevirke. Dørene er ofte spesial laget etter kundens ønske. Håndverkere lager alt for hånd med utvalgte materialer som gir våre dører så god kvalitet. Dette er dører som tåler tidens tann, vær og vind.

Vår mest solgte dør er en ytterdør som heter Långö. Det er en ytterdør i en modell som lages i eik og teak. Det er en moderne og litt stram stil som passer godt inn i moderne boliger. En ytterdør er et smykke og blikkfang for et hus fra 1970 frem til i dag sier Inger og Eva, som ser lyst på fremtiden for håndlagde dører laget i Bovallstrand. Vår kjærlighet til dører er arven fra vår bestefar.

Solid håndverk tradisjon 
Håndlagde dører er fremtiden for Bovalls dør. Vår kvalitet ligger til valg av materialer og sammen skaper vi med kunden et unikt produkt med lang levetid! Vi har tro på fremtiden med fokus på tidløs design, kvalitet og pris sier Inger og Eva. Vår fabrikk er sjelden. Vi velger å holde i hevd gammel og solid håndverk tradisjon som er vår drivkraft for byggekultur og husbyggetradisjoner. Sporbarhet er viktig slik at produktet er miljømerket og at vi støtter småskala produsenter. De er viktige å satse på fordi de tar vare på skogen på best mulig måte. Skogen er en verdifull råvare som må behandles på riktig måte av lokale eiere, slik at trevirke blir en stabil fremtidig råvare.

Faktaboks:
Bovallstrand ligger i Sotenäs Kommune i Bohuslän og har  ca 600 innbyggere.
Produkter
Innerdør,Ytterdør,Inngangspartier
Material ytterdør:
Furu,Eik,Teak,Freijo,FCS certificerad material
Material innerdør:
Ask,Eik,Valnøtt
Bovalls Dörbyggeri:
Ansatte: 16
Omsetning: 20 millioner
www.bovalls.com
www.instagram.com/bovalls
www.facebook.com/bovallsdorrbyggeri
onsdag 6. desember 2017

JulehyggeNyt førjulstiden med litt julehygge. Denne vakre og inspirerende boken med tittelen JULEHYGGE er den perfekte bok for å lage små juleprosjekter! Her finner du tips til julegaver og juledekor for liten og stor. Tenn lys og røkelse og finn smarte julegleder som du liker. Boken er laget av Miriam Morken og Tone M Stenkløv. Boken JULEHYGGE finner du nett her. Super julegave til alle som er glad i julen! Takknemlig for tips til julebøker.

klem

onsdag 1. november 2017

Siv`s ingefærshot med honningSiv`s ingefærshot med honning
300 g fersk ingefær
3 sitroner
1 dl honning
1 liter vann


Fremgangsmåte
Skrell ingefær og riv grovt. Fyll opp en kjele med revet ingefær og 1 liter vann. Kok opp og la det trekke i 20 minutter. La det avkjøle. Fyll på sitronsaft og honning. La dette trekke i 5 timer. Sil og fyll på glass flasker. Oppbevares i kjøleskap i ca 14 dager. Daglig dose ingefærshot styrker immunforsvaret. En perfekt julegave! Takknemlig for tips til oppskrifter med ingefær og honning.

klem

tirsdag 19. september 2017

Himmelsk Aroniasaft fra hagen!


Siv`s hjemmelagde Aroniasaft
Svartsurbær eller Aronia som den heter på latin er en hemmelig skatt i hagen. Den har fargerike blader om høsten og vakre hvite blomster om våren. Den er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter. Indianere lager også te av bladene. Aronia er godt som syltetøy, men kanskje aller best som saft. Hjemmelaget saft smaker himmelsk og er nydelige gaver til familie og venner. Er du heldig har du kanskje en hekk av Svartsurbær/Aronia i hagen din eller hos naboen din.

Fremgangsmåte
Fyll opp kjele med vann med 3 cm fra kanten. Sett saftkokebeholderen over kjele som er mindre enn saftkokeren. Legg lagvis sukker og bær i kjelen med rist.  Legg på lokk. Sett på klypen på gummislangen som skal føre saft fra kjelen.  La vannet småkoke i ca 2 timer.  Ta av klypen og sett en kjele ved siden av og la saften renne fra saftkoker over i en mindre kjele. Når bærene er kokt ferdig, måler du opp mengde saft som er kommet. Mål opp 1 dl ferdig solbærsirup pr liter ferdig saft og rør det inn i kjelen med den varme saften. Hell så dette umiddelbart over på rengjorte glass flasker og avkjøl. Oppbevares i kjøleskap. Himmelske dråper som er nydelig både kaldt og som gløgg på kalde høst og vinterkvelder.

klem

søndag 10. september 2017

Tusen takk!
Tusen takk til flotte deltagere som gjorde at vi fikk et så innholdsrikt seminar!


Tusen takk til våre samarbeidspartnere som fylte opp med spennende gaver i Goodiebag til våre deltagere!

Tusen takk Smögens Kulinariske som serverte nydelig vegetar meny.
Seminaret het: Hälsa i balans. Foredrag om kosthold ved ernæringsrådgiver Siv Henningstad, ulike typer massasje ved massør Maria Escudeiro og viktigheten av gode føtter for god helse ved fotterapeut Annika Åberg. Les mer på FB her.

klem

fredag 11. august 2017

Nyt deilig bringebær smoothie!
Sivs bringebærsmoothie med honning
Nyt en rød deilig bringebærsmoothie! Er nydelig som dessert eller smart mellommåltid. Bringebær har få kalorier og inneholder fiber, protein, vitamin E og vitamin C, folat, kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Viktige antioksidanter som kroppen trenger.   C-vitamin er viktig for opptak av jern samt forsinker aldringsprosessen. Fargerike bær styrker immunforsvaret vårt og gir ekstra energi i kroppen. Honning er helsefremmende med høyt innhold av polyfenoler som hjelper mot høyt kolesterol og hjertesykdommer. Honning gir himmelsk smak til denne bringebærsmoothien.

Oppskrift:
3 dl bringebær friske eller frosne
3 dl vaniljeyoghurt eller laktosefri yoghurt
1 dl Juice(frokostjuice)
1 ss norsk honning

Slik gjør du:
Rens bringebær. Legg alle ingredienser i en bolle og mos med stavmixer eller bruk en blender.  Serveres kald i glass.

Tips:
Pynt gjerne med friske bringebær i glasset rett før servering.


klem

tirsdag 25. juli 2017

Singer Sybord selges!Det er sommer og tid for å rydde litt her og der. Etter mye frem og tilbake, har jeg kommet til den beslutning at mitt vakre gamle Singer Sybord er klar for nytt hjem.Kanskje det er noe for deg? Jeg har brukt de som koselig blikkfang i min entre.
Det passer også på soverom eller arbeidsrom som lite avlastningsbord for blomster eller serveringsbrett med velkomstdrikk.
Prisen er kr 3000,-  Send meg mail til: siv.henningstad@sivshus.com


Sommerklem

 

blogger templates | Make Money Online