Jeg elsker bær og frukt, og falt pladask for dette bildet med blåbærboller fra den kjente svenske bloggeren, forfatter og gründer Leila. Jeg er imponert over alt hun har laget, skapt og fått til! Hun er virkelig til stor inspirasjon! Her får du hennes blåbærbolle oppskrift som jeg skal teste ut denne uka:-)
1ss kardemummekjerner
3 dl melk
50g fersk gjær
11/2 dl sukker
1/2 ts salt
150 g mykt smør
1 økologisk egg
11-12 dl mel evt spelt
Fyll:
200 g mykt smør
1 dl sukker
1 ss malt kanel
2 1/2 dl blåbær
2 ss melis
2 ss majsena
egg til pensling og litt mandelflak
Slik gjør du:
Støt kardemommefrøene i en mortel. Varm melken til en fingervarm. Rør ned i gjæren i bollen med melken. Tilsett sukker, salt, smør og egg. Tilsett mel litt om litt og arbeid til en smidig deig. La deigen heve i 1 time. Sett ovenen på 200 grader. Bland smør, sukker og kanel til en kremig masse. Del deigen og kjevle ut halvparten til en stor og rektangulær plate om er ca 1 cm tjukk. Smør på halvparten av smørkremen. Bland blåbær med melis og majsena i en skål Fordel halvparten av bærblandingen og rull til en pølse som du skjærer i 3-4 cm tjukke skiver og legg de i papirformer i muffinsformen. La de heve 1 time til. Pensle med egg og strø over mandelflak. Stekes nederset i ovnen i ca 10 minutter. Dette er helt klart namam:-)
klem
Mmmm :) snadder
SvarSlett