Blogglistenhits

fredag 10. mai 2013

Maikake med roseblader og prestekrage


Det nærmer seg 17. mai med stormskritt og i år har jeg lyst til å prøve ut en ny bløtkake der blomster er blikkfang på kaken. Bildet over er bløtkake med roseblader og prestekrage som blir et nydelig blikkfang på festbordet! Den lekre festkaken fant jeg hos Melk.no som har inspirasjoner til fristende maikaker som du finner her.  Kaken kan du lage ved å kjøpe en ferdig kakebunn eller lage en kakebunn selv. 
Slik lager du denne himmelske maikaken:
Nøttebunn:
4 stk eggehvite
100 g sukker
200 g malte hasselnøtter
2 ss mel
Fyll:
3 dl kremfløte
3 dl kesam vanilje

200 g jordbær
Pynt:
100 g hvit kokesjokolade
50 g mørk kokesjokolade
8 stk jordbær
5 dl kremfløte
Lag sukkerbrød (oppskriften finner du her) eller kjøp ferdig. Lag så nøttebunn ved at du visper eggehvitene nesten stive og tilsett sukker til en luftig og stiv marengs. Bland de malten nøttene i mel og bland de forsiktig inn i eggedosisen. Fyll røren i en springform på 24 cm og stek ved 160 grader i ca 30 min.  Sett sammen kaken ved at du legger nøttebunnen på et serveringsfat. Visp kremfløte til krem og rør forsiktig inn vaniljekesam. Fordel halvparten av kremen over nøttebunnen. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden over kremen. Del sukkerbrødet i to, og legg det ene på nøttebunnen med krem, og dynk den andre delen med litt melk. Legg på resten av kremblandingen på sukkerbrødet som er på nøttebunnen og legg og legg på resten av kremen og jordbærene og legg på den andre sukkerbrødet. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen og rør det forsiktig sammen. Dypp hele jordbær i sjokoladeblandingen og legg på bakepapir til de stivner. Visp kremen til luftig krem og smør et jevn lag med krem på toppen av kaken og resten i en sprøytepose langs kanten av kaken. Pynt til slutt med roseblader og prestekrager og legg jordbær med sjokoladetrekk i midten. Dette er helt klart en kake du bør lage dagen i forveien av et selskap:-) Men den høres jo helt himmelsk ut og kanskje jeg skal prøve den uten sukkerbrød og bare nøttebunn:-)

klem

2 kommentarer:

  1. Tusen takk. Denne må jeg bare prøve. Jeg er ikke så flink på kaker men siden det blir gjester her på 17 mai så skal jeg prøve meg:) Du får rapport på hvordan kakebakingen gikk ;)

    SvarSlett
  2. Denne ser berre lekker ut
    Klemz

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online