Blogglistenhits

søndag 24. oktober 2021

Sivs aroniasyltetøy
Svartsurbær er superbæret som mange kanskje ikke er klar over. Den heter på latin Aronia. Du finner den ofte som hekk hos både private og i den offentlige. Aronia styrker immunforsvaret med sitt høye innhold av antioksidanter. Her har du min oppskrift på Aroniasyltetøy:

Sivs Aroniasyltetøy
500 g Svartsurbær/Aronia
0,5 dl vann
2,5 dl syltesukker med pektin

Slik gjør du:
Rens bærene. Mål opp ønsket mengde og legg i kjele. Tilsett vann og la dette småkoke til bærene blir myke. Tilsett syltesukker og la dette koke i ca 5 minutter. Fjern skum. Fyll raskt på varme glass. Snu på hodet og la de stå slik til de er avkjølt. Sett så avkjølte glass i kjøleskap. Gled deg over nydelig hjemmelaget aroniasyltetøy. Det smaker himmelsk på alt fra grøt, is, ny bakte rundstykker, grovbrød, vafler, pannekaker og som tilbehør til vilt. Mer om aronia finner du her. 

klem


2 kommentarer:

  1. Aronia har jeg aldri spist eller plukket. Vet ikke helt hvordan den ser ut og hvor den vokser. Er litt redd for å plukke bær jeg ikke kjenner. Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  2. Hei Tove, Aronia/Svartsurbær kjøper man som busk på et hagesenter. Den ser ut som solbær og smaker en blanding av solbær og blåbær. Superbær!
    Klem Siv

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online