Blogglistenhits

mandag 18. oktober 2021

Kunstnerkokk og Gründerkvinne




Fra kjøkkensjef til kunstnerkokk
Mona Lundby startet opp eget firma i 2017 etter å ha vært i tenkeboksen i flere år. Dette gjorde hun da hun ikke kunne stå å jobbe som kokk, kjøkkensjef, lærer i restaurant og matfag på videregående skole eller daglig leder i en organisasjon da helsa sviktet.

Kjærlighet til mat og det kreative
Hennes kjærlighet til mat og kreative interesser, ble bakgrunnen for å starte eget firma som heter Kunstnerkokken. Hun er i bunnen kokk og har en liten kunstner i magen. Hun holder foredrag om mat fra Naturens spiskammer som er om urter og bær som vokser rundt oss i naturen. Hun er opptatt av å lage kortreiste matgleder fra naturen, alt fra urtekrydder, teer og matretter. Hun er også opptatt av å male og lager kunst av naturmaterialer som rekved, smelter glass og mye mer. Dette selger hun på messer, på sine foredrag og direkte. Med hennes bakgrunn som kokk lager hun egne oppskrifter på ulike velgjørende gode te-, og krydderblandinger, geleer, saft, siruper, ulike nydelige syltetøy og chutneys. Hun går grundig til verks og sjekker hva alle ingrediensene vi finner og bruker inneholder av næringsstoffer og bruk for kropp og sjel.

Gründerkvinne
Fordelen med å drive eget firma er at hun kan jobbe når hun vil, med det hun vil, i sitt eget tempo og når formen er bra. Utfordringen ved å være gründer, er at hun må gjøre alt fra A til Å i sin bedrift selv. Det er å samle urter, teste produktene, utvikle nye oppskrifter, lese om de, skrive kompendier, bøker, ta fotografier, lage Power pointer til sine foredrag. Hun må markedsføre i ulike medier, fakturere, føre regnskap, lage plakater, prislister og etikettene til egne produkter for å nevne noe. Har du lyst til å vite mer om Kunstnerkokken og hennes gründer erfaringer, når du henne mail her, på instagram og FB under navnet Kunstnerkokken. 

klem



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

blogger templates | Make Money Online