Blogglistenhits

søndag 3. oktober 2021

Mindfulness – midt i øyeblikket


Mindfulness – midt i øyeblikket
Å være til stede midt i øyeblikket, kan være en utfordring i hverdagen. Det er viktig å vurdere om du har det godt, fysisk og psykisk. Om du har et godt indre selvbilde som ikke hele tiden avhenger av de rundt deg. Hvordan står det til hos deg? Det å være mer i øyeblikket, kjenne mer på følelser og uttrykke glede og takknemlighet, selv om du ikke alltid får det i retur? Meditere eller reflektere noen minutter hver dag? Lytte mer til din favorittmusikk? Være mer sammen med folk som virkelig gir deg noe? En «balansert deg» er bra for relasjonen. Den kjente coachen og gründeren Sissel Stoltenberg deler her sine tanker om mindfulness – hvordan være til stede midt i øyeblikket.

Ut av komforsonen
Michaelangelo sa, i en alder av 87, «I am still learning, your brain is a muscle, so engange it regularly» Når var sist du faktisk prøvde noe for første gang? Hva med å bruke hodet på noe nytt? Eller utfordre dine grenser med klatring, fallskjermhopping, slalåm? Er du redd for å skade skulder og kne? Hva er noe du ofte tenker at du har lyst å gjøre? Opp på tå, ut av komforsonen, ser du alle mulighetene? En «engasjert og litt vågal deg» er bra for kropp og sjel.


Hele deg
Sunn mat og trening gjør noe med kropp og sinn. Jada jada, hørt det tusen ganger før. Kanskje du må tenke litt nytt? Dans er også trening, rockering er gøy, nye treningsformer som du kan teste ut eller gå-turer med friske fraspark. Sove skal man visstnok og. Legg fra deg mobilen og pc lenge før du skal i seng. Du ja! Ta et varmt bad, les en god bok, kjøp en pute som er fantastisk. Så er det god natt, for en «uthvilt deg» er bra for hele deg.

Gi og få
Lykkelig er den som mottar kjærlighet, humor, empati og hjelp. Vær en som gir av dette. Facebook er oppskrytt, ansikt til ansikt er det som gjelder. Møt venner jevnlig på en kaffe, en gåtur, en middag ute eller en middag du byr på hjemme. Take-away eller en enkel suppe er godt! Er det ikke helt rent og ryddig hos deg, ja og så? Det er bare sjarmerende. En «storhjertet, initiativrik deg» er bra for hele deg.


Lykke - midt i øyeblikket
Hver og en av oss har noe som bør brukes mer. Kreativitet, matlaging, poesi og omsorg. Besøk noen som er ensom, hjelp noen som trenger deg. Kjenn på lykkefølelsen midt i øyeblikket når du gjør det. Kjør stil, kle deg i et smil! Et lite smil har stor effekt og en «lykkelig, smilende deg» er det beste for hele deg. Så er du lykkelig, ja da kan du altså skylde på deg selv. Vær til stede midt i øyeblikket – det gir deg verdifull mindfulness – til stede værelse. Sissel Stoltenberg tilbyr kurs og seminar som coach for både enkeltpersoner og grupper samt holder også kunstkurs og utstillinger. Les mer om henne på hennes nettside herhennes blogg herinstagram her og følge henne gjerne på FB her og her 


klem



1 kommentar:

 

blogger templates | Make Money Online