Blogglistenhits

søndag 16. desember 2012

HAVREROT

I dag har det snødd i hele dag og nå er det akeføre i hagen for minstejenta:-) Denne 3. søndagen i advent har det gått i ett med besøk, julegavepakking og juleforberedelser. I kveld har jeg funnet roen i sofaen og fått med meg at Ingvild på 19 ble årets Farmen vinner! Juhu - tøff jente! Så kom programmet Det norske måltid! I kveld ble jeg inspirert av en gammel rotgrønnsak som heter Havrerot. Bildet over er fra Yngve Ekren/Aftenposten. Han har laget retten du ser på bildet ovenfor som er havrerøtter som er kokt i en blanding av melk og vann og saften av 1 sitron, servert med smør og salt. Enkelt og nydelig! En rotgrønnsak vi virkelig bør få frem i lyset! Den kan spises som gulerot og er perfekt i supper, stuing eller som chips. Den er også god som kald. Havrerot ble nominsert til årest nyskapning i Det norske måltid 2012! Havrerot har super helseeffekt som rensende på lever og galle, effektiv for arteriosklerose samt reduserer høyt blodtrykk og stress. Altså en super vintergrønnsak! Les mer om havrerot her.  


klem

2 kommentarer:

  1. Så spennende den ser ut da...har aldri hørt om engang:)Skal holde øynen åpne å se om jeg kan finne...
    fin dag
    klemklem

    SvarSlett
  2. Hei, Helt enig - lurer på hvilken butikk vi kan finne denne rotskatten:-)??

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online