Jeg er glad i å lage syltetøy og saft av bær fra skog og hage. Solbær er et av de bærene i hagen med høyest antioksidantinnhold ved siden av aroniabær/svartsurbær og blåbær. Her får du oppskriften på mitt solbærsyltetøy:
2 kg solbær
1 liter vann
1 kg sukker
1 pakke jam
Rens og vask bærene. Kok bær og vann i ca 15 minutter. Tilsett syltepulver og kok blandingen i ca 2 minutter. Ta kjelen av siden og tilsett sukker. Rør til alt er godt oppløst. Fyll straks på varme glass og sett på hodet til de er avkjølte. Syltetøy bør oppbevares i kjøleskap. Dette er supre gaver til jul og som vertinnegave utover høsten.
1 liter vann
1 kg sukker
1 pakke jam
Rens og vask bærene. Kok bær og vann i ca 15 minutter. Tilsett syltepulver og kok blandingen i ca 2 minutter. Ta kjelen av siden og tilsett sukker. Rør til alt er godt oppløst. Fyll straks på varme glass og sett på hodet til de er avkjølte. Syltetøy bør oppbevares i kjøleskap. Dette er supre gaver til jul og som vertinnegave utover høsten.
klem
Hjemmelaget syltetøy er best!
SvarSlettGod helg! : )
Hørtes deilig ut:)
SvarSlettJeg lagde masse syltetøy ifjor,da var bær lett tilgjengelig,men her i Bergen finner jeg ikke like mye som i gjøvik
Ha en flott søndag
klem fra Lill