Blogglistenhits

søndag 27. mars 2011

Hjemmelaget slåpelikør

Jeg er glad i å plukke bær og liker å lage saft, syltetøy og nå prøver jeg meg på litt slåpelikør. Slåpe er store blå bær som ligner på solbær og svartsurbær. De vokser på tetter kratt med spisse torner. Altså ingen lett oppgave å høste. Jeg har plukket mine bær rundt hytta i Sverige, men de finnes også langs kysten ved Oslo-fjorden til Aust-Agder. I dag har jeg plukket frem 1 dl frosne bær og lagt de på sprit. Her har du min oppskrift:
Sivs slåpelikør
1 dl frosne slåpebær
3 1\2 dl ren sprit 60%
La bærne tine litt, prikk så bærene med en gaffel og legg de på et Norgesglass og fyll opp med spriten. Sett Norgesglasset i kjøleskapet i 1 mnd. Serveres kaldt og er en morsom erstatning for Aqvavit. Helsebruk av bærene er å koke opp bær og vann. Saften er brukt som skyllemiddel for å lindre sår hals eller munnsår. Er takknemlig for gode tips for bruk av slåpebær!

Klem

2 kommentarer:

 1. Eva J. mc Elhinney18. august 2011 kl. 05:54

  Heisann.
  Det var så rart å finne denne siden din idag. Jeg har nettopp sittet og snakket med noen naboer som snakket om Slåpebær. De har jeg aldri hørt om, men lurte jo på hvordan en kunne nyttegjøre seg av disse.
  Jeg har plukket Svartsurbær idag, og jeg tenkte å lage likør og saft. Nå skal jeg en tur ut for å sjekke om jeg kan finne Slåpebær, ettersom jeg forsår at de finnes i området her, rundt Falkøping i Sverige. Takk for tips om likør, så enkelt kan det altså gjøres.

  SvarSlett
 2. Bruker du ikke sukker?

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online