Blogglistenhits

fredag 9. desember 2011

Lucia

Det nærmer seg 3. søndag i advent og snart er det også Luciadagen. Tradisjonen kommer jo egentlig fra Sverige og er til minne om den hellige Lucia fra den katolske kirke. Men Luciadagen feires også av andre enn katolikker. Lucia bodde i Sicilia i Italia og lidde martyrdøden 13. desember, derfor feirer vi akkurat denne dagen. I Sverige ble det første Luciatog startet med jenter som hadde på seg hvite kjoler i 1927. Lussekatter er egentlig en skikk fra Tyskland om å beskytte seg mot det onde ved å bake boller som ble farget gule med safran. De gule bollene formet som en s for å ligne en katt skulle skremme bort Lucifer/djevelen. Jeg er glad i gjærbakst og gleder meg til å bake lussekatter i helgen. Her har du oppskriften på lussekatter og her.

klem

5 kommentarer:

 1. Ja, dagene går jammenmeg fort i desember, og Lucia er rett rundt hjørnet! Takk for oppskrift! Og ha en fin 3. advent helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. For et koselig bilde. Lussekatter er en fin tradisjon og så smaker de så godt! Takk for oppskrift. Har sittet og lest innleggene på bloggen din idag. Jeg falt pladask for den fine stjerna som den kreative sønnen din har laget. Han kan starte nettbutikk med kreative designgaver! God helg til deg og dine!
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Ja, Lucia är en mysig dag! Och smarriga lussekatter är ett måste ;)

  Ha en riktigt härlig helg.
  Kram Caroline

  SvarSlett
 4. Åh, husker jeg gikk lucia <3 Vakre kaker! :) Gode også.

  SvarSlett
 5. ♥✿⊱╮
  º°♥❤ Olá, amiga!

  ❤ Passei para uma visitinha.
  Seu blog é lindo.

  Boa semana!
  Beijinhos.
  Brasil ♥✿⊱╮
  º°♥❤ ❤

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online