Blogglistenhits

onsdag 24. mars 2021

Gode råd til pollensesongen


Foto: Pixabay/nickype


Alle som lider av pollenallergi vet hvor vanskelig våren og sommeren er når luften er full av pollen. Det er flere ting man kan gjøre for å lette hverdagen. På nettsiden www.naaf.no blir det daglig lagt ut info om hvor i Norge det er pollen og graden av pollen i lufta. Nettsiden har også en egen pollenkalender samt at du gratis kan motta pollen-varsel på e-post.

I områder utenfor tettbygde strøk og byer er vanligvis er spredning av pollen kraftigst tidlig på morgenen. Da er det best å lufte huset om kvelden. Bor du i byer og tettbygde strøk, er det minst spredning om morgenen. Luft godt huset når det er minst spredning av pollen der du bor. Det samme gjelder når du skal trene og gå tur. Velg tidspunkt på dagen som gir deg minst plager.

Vask håret hver kveld med en mild shampo slik at du får ut all pollen før du legger deg. Skift klær når du kommer inn, slik at du unngår mest mulig pollen i huset. Invester i pollennett for vinduer som fåes kjøpt på apoteket og i jernvarebutikker. Det skal redusere
 pollen i rommet mens du har vinduet åpnet på varme dager. Solbriller er smart for å beskytte øynene mot pollen. Velg gjerne store solbriller. Unngå røyking som er en belastning for helsen for alle mennesker. Følg Pollenkalender så ser du endring av pollen der du bor.

klem 





2 kommentarer:

  1. Ja, nå får vi pollen i tillegg til corona, det blir ganske så håpløst for mange.
    Viktig å følge gode råd! Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tove, Ja viktig å beskytte seg. klenm Siv

      Slett

 

blogger templates | Make Money Online