Snø og regn laver ned på Romerike akkurat nå! Endelig mars på kalenderen og jeg gleder meg til lysere dager. Pizza er blant favorittmaten til minstejenta i familien. Gjerne pizza med få råvarer. Her ser du bildet av hjemmelaget pizza med pesto, ost og fersk salat på toppen ved servering. Den er blant favorittene her i huset :-) Her har du oppskriften som jeg fant hos Frukt.no:
Pizza med pesto og salat
Hjemmelaget pizza bunn eller bruk ferdig pizza bunn:
1/2 pk (25g)
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
200 g hvetemel eller glutenfritt
100 g samalt hvete fin eller glutenfritt
Pizza fyll:
2 ss pesto
3 ss tomatpesto
250 mozzarella eller den osten du liker
Salattopping:
250 g rød cherrytomat delt i to
1/2 pk ruccula
1 stk rødløk i tynne ringer
4 ss ristende pinjekjerner
Slik gjør du det:
Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca 1 time. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på tynt lag med rød og grønn pesto. Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen. Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter til den er gjennomstekt. Skyll tomater og del dem i to. Skyll salat godt. Bland evt inn skiver av rødløk. Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje. Takknemlig for tips til hjemmelaget pizza:-)
klem
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar