Jeg er glad i urter og har nå i ferien bakt himmelske speltrundstykker med rosamarin, svart oliven og valnøtter. De ble supergode og holdt seg bra et par dager! De er perfekt til suppe, som niste og som tilbehør til grillmat.
Oppskriften fant jeg fra den supre kokenboken Helsekokeboken av Ulrika Davisson. Boken er gitt ut av Cappelen Damm og du finner den på nett her. Oppskriften får du her;
150 g valnøtter
1 dl stenfrie sorte oliven
25 g gjør
1 ss honning
1 ts salt
3 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
2 ss friske rosmarinblader
6-7 dl spelt
Stekes i 250 grader i 10-12 min.
Vil du bli inspirert av Ulrika Davidsson, ta en tur til hennes flotte nettside her eller ta en titt på dette TV-innslaget her. Er du på ferie på Gotland besøk hennes restaurant som åpnet i juni i år! Les mer om restauranten her.
sommerklem
Miam, det lyder laekkert. Proev med sorte oliven og bacon, det er ogsaa et hit.
SvarSlettTakk for spennende råd!
SlettHei Siv, dette så godt ut! Legger meg til som følger her hos deg jeg! Har bakt foccacia i dag, den ble nydelig. Ta en titt på bloggen min dersom du er interessert i oppskriften :)
SvarSlettKlem, Anne <3
Denne oppskriften må bare prøves...takk for at du deler, og fortsatt god sommer. Varm hilsen fra meg
SvarSlett