Jeg synes hjemmelaget syltetøy er himmelsk og bruker det til alt fra dessert til müsli og havregrøt hver dag. Akkurat nå er det jo sesong for norske jordbær og kirsebær. Jeg har ikke kirsebær i hagen, så jeg skal til uken ut i butikkene og finne fine bær og lage mitt eget syltetøy. Her har du oppskrift på hjemmelaget kirsebærsyltetøy. Oppskriften fant jeg hos frukt.no og der kommer også det inspirerende bildet ifra:-)
Slik lager du kirsebærsyltetøy:
Rens bærene for steiner
Ingredienser:
2 1/2 kg kirsebær
1 kg sukker
Kok opp kirsebær og sukker og da det koke i ca 10 minutter. Fjern skummet og hell på varme glass. Om ønskelig bruk syltepulver for lengre holdbarhet. Dette er jo supre små julegaver:-) God julihelg:-)
klem
Herlig:)Jeg syns boken din om Takkebakst er knallbra og inspirerende forresten, den er fantastisk.
SvarSlettHilsen fra Lindamor