Det nærmer seg 13. desember og tid for deilige lussekatter.
Lussekatter er formet som små S-formede kringler og er dekorert med en rosin i hver ende. Safran gir den vakre gulfargen og den nydelige smaken. Eller bruk gurkemeie som er like bra og lettere å få tak i. Tradisjonen kommer fra Tyskland på 1600-tallet der man delte ut boller for å holde unna djevelen i form av en katt som gave barna juling, mens Jesus, i skikkelse av et barn, delte ut boller til alle snille barn. Gulfargen fra safran skulle skremme bort Lusse altså Lucifer. Derifra navnet Lussekatter. Minstejenta her i huset ble under loddtrekning trukket ut og blir hun som går først i luciatoget i barnehagen, gjett om vi synger St. Lucia her om dagen.. .gleder oss veldig til fredag til lussekatter og herlig barnesang!
Juleklem
BAK I JEANS
for 9 timer siden
Det visste jeg faktisk ikke at det er sånn den tradisjonen ble til :)
SvarSlettDe så himla gooode ut !!! Nå fikk jeg sååå lyst på...har ikke smakt sånne siden jeg gikk i barnehagen :)
Ja...det er koselig...husker antall min sønn har gått i Lucia Tog...
SvarSlettha en kos kveld
klemmer
Så deilig de så ut!
SvarSlettTenker det er stas at minstejenten er Lucia. Det er fremdeles en uoppfylt drøm hos meg....
Klem Barbro
Å, sånne lagar eg alltid den 13.:)
SvarSlettFins ikkje noko betre syns eg.
Ha ei koseleg førjulstid!
Klem Anne
Det vidste jeg heller ikke, hvor bliver jeg klog herinde i blogland.
SvarSlettTak for det og god aften:-)
Hei ! Lussekatter er en favoritt her i huset.Det blir nok bakst her på søndag !!
SvarSlettSuper inspirasjon til å bake lussekatter!
SvarSlettTakk takk!
Klem June
Nostalgi & Skriverier
Elsker gjærbakst!! Her er lussekattene bakt (hos tante) og ligger på vent i fryseren!!
SvarSlettKjempefine zink"esker" nedenfor!!
klem
Så hygelig med en lucia jente:) er så godt med gjærbakst. Kanskje vi må bake noen lussekatter i år;)
SvarSlett