Blogglistenhits

lørdag 7. mai 2022

Bievennlige blomster



Sommer er tid for å ta vare på våre viktige pollinerende insekter, både villbier og honningbier. Det gir deg en økt blomstring i hagen og på terrassen og økt bær og frukt avling.

Duftende blomster tiltrekker seg biene og her kan biene hente viktig pollen til sin honningproduksjon og pollinering. Alle hagesenter som for eksempel Plantasjen har på sine planter info om blomstene er egnet for bier med et lite biesymbol med teksten Bra for bier. 

Bildet over viser en krukke med lavendel som er en duftende plante som biene liker godt. Av andre bievennlige blomster og urter anbefales blant annet honningurt, ringblomst, tagetes, anisisop, roser, mynte, timian, rosmarin, oregano og sitronmelisse samt bærbusker og frukttrær gode. Har du en hage, sett av plass til en blomstereng og du gjør en stor innsats for biene våre. Lag gjerne også en vannkilde til biene ved at du setter frem lave bøtter eller fat med vann og lecakuler som biene kan sitte på for å ta tak i vann.







Nettsiden Blomstermeny har en utrolig stor oversikt over blomster, frukttrær og planter som er egnet for biene. Les mer om det på nettsiden Blomstermeny her.

klem




1 kommentar:

  1. Ja, nå håper jeg det ikke blir flere kalde netter, og at det kommer mye regn så ikke alt gulner. Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online