Foto: Siv Henningstad
Noe av det beste med sommeren er å sanke bær synes jeg! Takket være min farmor og min mamma, er jeg en ivrig bærsanker. Nå er det tid for å jakte på nydelige blåbær. Jeg går på blåbærtur rett utenfor hytteveggen i Finnskogen. Blåbær er kjent for sin gode smak og unike helsebringende egenskaper med et høyt innhold av antioksidanter. Blåbær er medisin og forebygger hjerte- og karsydommer samt demens. Her har du min farmors oppskrift på hjemmelaget blåbærsyltetøy:
Farmors blåbær syltetøy
500g blåbær
0,5 dl vann
100 g sukker
¼ pose syltepulver
500g blåbær
0,5 dl vann
100 g sukker
¼ pose syltepulver
Slik gjør du det
Skyll og rens blåbærene godt. Ha bærene i en kjele. Hell på vann over
bærene. Kok opp bærene. Rør inn syltepulver. Kok blandingen i ca 2 minutter. Ta
kjelen til side. Tilsett sukkeret. Rør
godt til alt er oppløst. Fyll med en gang på rene og varme glass (steriliserte
syltetøyglass). Fyll glassene helt fulle. Skru på lokket godt og sett glassene
på hodet til de er avkjølt. Syltetøy bør oppbevares kjølig.
Sterilisering av syltetøyglass: Vask glass og strikk godt i kokende vann. Legg
de som på en rist i stekeovn i 100 grader i 10 minutter. Blåbærsyltetøy er
nydelig til pannekaker, vafler, is, nystekte scones og havregrøt. Klikk deg inn til Matvaretabellen som du finner her. Der finner du mer informasjon om de gode egenskapene til blåbær.
Sommerhilsen
Blåbær er jo noe av det sunneste du kan spise, men helst ikke kokte. Men blåbærsyltetøy er jo veldig godt, spesielt på pannekaker.
SvarSlettVi har plukket 7-8 liter tror jeg, så langt, men vi fryser dem ned og spiser dem med frokostblanding til frokost.
Fine dager ønskes av Tove/fargeneforteller