Denne uken var jeg på et spennende frokostseminar med tittelen; Den Nordiske Dietten som ble arrangert i regi av NordForsk og Norden i Fokus. Foredragsholdere var prosjektleder for barn, mat og helse i Ny Nordisk Mat Harriet Strandvik, prosjektleder ProMeal Agneta Hörnell og Helle Margrethe Meltzer fra Nordic Nutrition Recommendations. Økt bevisshet og fokus på den nordiske matkultur er viktig. Les mer om Ny Nordisk Mat her. Mat basert på årstider gir oss kortreist mat fra lokale produsenter. Viktig å øke interessen på nordisk mat og turisme, slik mange andre land i verden er flinke til, det bør også landene i Norden bli. Bondens Marked er et flott tiltak for økt interesse for lokal mat. Vi som forbrukere kan bli flinkere og be om mer kortreist mat i vår lokale matbutikk. Takknemlig for tips til nettsider med info om kortreist og lokal mat.
klem
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar