Herlig med sol og en varm sommervind. I dag har jeg plukket årets første brennesle. Det er virkelig supermat. Jeg plukker brennesle med hansker, slik slipper jeg å brenne meg. Jeg lager små buketter som jeg henger opp i taket for å tørke. I kveld har jeg også tenkt å steke brennesleblader med meierismør, det blir supermat som ligner på spinat. Brennelse er full av gode mineraler og antioksidanter. Som urtete er den en super rensete som er perfekt nå på våren for å få mer energi og flott hud. Stekt brennelse med meierismør er smart å fryse ned i små poser, da har du supermat utover hele sommeren. Det er godt i supper, gryter og som tilbehør til grønnsaker samt god saus til fisk og kjøtt. Takknemlig for gode tips til bruk av brennelse....
Klem
opps!
SvarSlettJeg har nettopp luket bort et stort felt med brennesle uten tanke for at jeg kunne spist den......
Kanskje jeg skal våge meg på å steke litt når den vokser opp igjen?
Klem Lykkeliten
Jeg lager alltid neslestuing på denne tiden av året. Brennesle er en undervurdert urt som bør få sin renesanse. Vi bør bli litt mer oppmerksomme på hva som gror i vår egen hage. Å steke den og så fryse var et flott tips, takk!
SvarSlettMå innrømme at jeg er redd det skal svi i munnen når jeg spiser den hehe.... Har til nå kun brukt den til å legge i vann og bruke avsilet til å vanne grønnsakene med, for å unngå skadedyr. klem Elin
SvarSlettTakk for at du minnet meg på brenneslen. Den var vårsuppe og den ble med i mange omeletter og gryter, og den har akkurat den smaken som forhøyer. Men nå er det en stund siden vi var hjemme, så før vi igjen kommer dit er det kjekt å ha notert
SvarSlettKlem fra Sissel
Oj så spennende da. det har jeg ikke prøvd før.
SvarSlettKlem
Oj, spennende! Bruker dere hele planten eller bare bladene?
SvarSlett