![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHuzZcr3TsD4f35MD285k3lorX2HTzOLIzflDgCTVNRllyo5cQNTOMn_ZXvLfnv96kmVFhxuzjegmgUYuGuSxcvtYWTP6mjXE3V-4j1kCzKmch4Lki7oGfmy3s0qBVOhfK99kcxo8cqac/s320/blogg_scones_220IMG_0205.jpg)
Det er søndag og full vinterstemning ute. Siden minstejenta har vært syk denne uka, blir det innedag i dag. Derfor lagde vi sammen deilige scones. Jeg bruker spelt i alt jeg baker i gårdsbutikken og hjemme. Her har dere oppskriften på mine deilige speltscones:
6 dl spelt
4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
0,5 ts salt
100 g kaldt meierismør
1 egg
3 dl økologisk kefir
Bland sammen spelt, bakepulver og salt. Smuldre så meierismør og tilsett egg og kefir. Rør lett sammen. Lag en pølse og skjær små skiver på 2 cm og rull forsiktig til en bolle. Stekes 220c i ca 15 min. Varier gjerne med ost, urter, tørket fruk eller sjokolade. Bak gjerne med glutenfritt mel og uten egg, Nam, nam...