Blogglistenhits

torsdag 19. mai 2011

Urtehage

Jeg planlegger urtehage på hytta i sommer. Her er mitt første spadetak og første urt som har fått plass ble løpstikke - kjærlighetsurt. Det er en superurt. Den kan brukes til alt. Den har en smak som minner om buljong og passer perfekt som ekstra smak i kjøtt retter, potetretter, pastaretter og i salat. Den er lett å få til og vokser villig uten ekstra stell. Bruk den fersk om sommeren og tørk den slik at du har hjemmelagede urter til vinteren. Er takknemlig for tips til å lage urtehage og trenger tips til hvilke urter som trives godt sammen i et urtebed og gjerne i kombinasjon med blomster.

Klem

7 kommentarer:

 1. Så smart med urtehage! Kanskje det er det eg skulle prøvd på her også, i staden for ugrashage... Lukke til:) Og takk for tips!

  SvarSlett
 2. Ingen tips å få fra meg dessverre. Jeg har jobbet hardt med et blomsterbed i år, og grønnsakshafen har ikke fått noe stell.
  Kanskje jeg skal prøve litt urter?

  Vet du om sneglene spiser dem også? Vi er nemlig plaget av dem her.

  Ønsker deg lykke til med din urtehage, og følger med og ser om du får noe gode tips.

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 3. Herlig med urtehage!! :-) Mine vissner alltid.. hmm :(

  SvarSlett
 4. Lykke til med urtehage,det er morro.
  Jeg har sitronmelisse,salvie sitrontimian,
  toppløk,lavendel,fransk estagon:litt vrien og få til så prøv tysk estragon.
  Oregano,solhatt,hestemynte,sammen med blomstene mine.Jeg vil anbefale ringblomster og blomkarse for da har du fargerike innslag til sommerens salater.
  Bøker jeg kan anbefale er:I Ansofs urtehage,nyutgivelse for et par år siden.
  Krydderurter i hagen av Anemette Olesen,tror du får den på Capris.Anemette Olesen har gitt ut mange andre bøker også,bl.a om ville vekster og roser,prøv denne ard:www.skarresoehus.dk.
  Urter for kropp og sjel av Jekka Mc Vicar,denne tror jeg bare du kan få lånt på biblioteket da det er en del år siden den kom ut.Håper mine råd kan komme til hjelp,lurer du på noe mere så ta gjerne kontakt.
  Hilsen Linda :))

  SvarSlett
 5. Hei Siv!det ser jo ut som du kan en del om urter,så mine råd kan du sikkert nesten bedre en jeg.Men uansett spennende er det:))

  SvarSlett
 6. Så koselig at du lager urtehage på hytta! Det er en stor gave å kunne hente friske urter til matlaging fra egen avling. Her i Provence har jeg basilikum, rosmarin, timian, laubær, salvie og mynte. På en eng like i nærheten henter jeg vill dill. Og vi har ety sitrontre i hagen. Vekstvilkårene her er gode. Vi har også urter i balkonkassa i Oslo som kommer igjen fra år til år. Lykke til! Og takk for sms igår! Spennende!
  Solskinnsklem fra Marit

  SvarSlett
 7. Urtehage hørtes fint ut :) jeg har enda ikke fått grønnsakshagen i orden, så urtehage får nok bli en annen gang... :)

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online