
Endelig mars og jeg gleder meg til lysere dager og solskinn! Jeg starter mars med hjemmelagde og nystekte havrerundstykker. De er nydelig med ost eller syltetøy og litt rømme. Her har du oppskriften min:
Sivs havrerundstykker
3 dl vann
250 g hvetemel eller spelt eller glutenfritt mel
200 g havregryn
litt havsalt
1 ss honning, gjerne fra lokal birøkter
1 ss tørrgjær
1 ss rapsolje
Stekes i 220 grader i ca 10 minutter, følg med når de begynner å få farge.
Slik gjør du det:
Rør sammen vann og tørrgjær. Tilsett mel og havregryn samt havsalt, honning og rapsolje. Arbeid sammen til en løs deig. La dette heve 1 time. Lag så rundstykker og sett på smurt plate og etterheve i 1 time. Pensle med vann og dryss litt havregryn over. Stekes på midterste rille på 220 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist. Nyt hjemmelagde og super gode havrerundstykker. Honning gir de ekstra god smak og god holdbarhet. Supre rundstykker å ha med på tur.
Vel bekomme!
klem Siv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar