Romerike har i dag nydelig solskinn og blå himmel! Helt utrolig høstvær! Jeg er glad i epler og koser meg med å lage eplemos, eplegele og tørkede epler. Det smaker himmelsk på vafler, pannekake, grøt, vaniljekesam eller til is. Tørkede epler er superlett å lage enten du har epler fra egen hage eller kjøper norske epler i butikken. Tørkede epler er supersunt snacks for liten og stor og er perfekt tursnacks. Her er hvordan jeg gjør det:
1. Fjern eplekjernen ved å stikke den ut med en egen kniv
2. Skjær så eplene i tynne skiver
3. Legg epleskivene på et fat og press sitronsaft over
4. Legg epleskivene på en rist og sett i stekeovnen på 70 grader og sett en trepinne i ovnen og la det stå slik i ca 10 timer.
De tørkede epleskivene oppbevares i et tett glass. Nå kan du glede deg over nydelig eplesnacks utover høsten og vinteren og kanskje du også vil lage søte små glass å gi i julegave? Kanskje du har en nabo som vil gi bort litt epler? Fin lørdag!
klem
det hørtes fristende ut :)
SvarSlett