Blogglistenhits

søndag 6. desember 2009

Julestrømpe

Julestrømpe er en hyggelig og gammel tradisjon. En julestrømpe var en stor sokk som ble hengt opp på juleaften. Nissen fylte så sokken opp med godteri og smågaver. Første juledag morgen kunne alle barna kose med julesokken. Her ser du bildet av en søt julesokk som er strikket og tovet. Oppskriften finner du hos Garn Studio. Julesokken strikkes på pinne 7 og 9 og er blir ferdig på en kveld før du tover den, dvs vasker den slik at den krymper og blir tovet. En julesokk er en flott gave å gi bort til små og store gjester. Til små gjester fyller du f.eks. med rosiner, hobbypakke, bil eller hårbørste. En julesokk som vertinnegave kan fylles med hjemmebakst eller en god vin. Jeg liker best å finne små gaver som ikke er godteri når jeg skal fylle opp våre julesokker i år... Send meg gjerne tips og bilde av din julesokk:-)

Juleklem

5 kommentarer:

 1. takk for sskjønt tips til vertinnegave, det er jo så personlig og herlig ide. Ønsker deg en nydleig 2.søndag i advent. klem fra Monica

  SvarSlett
 2. Ein smart vertinnegave som sikkert alle vertinner vil setja pris på :) Sjølv har eg hengjande to julestrømper sydd av vadmel og julestoff, og applikert peperkaker på :)
  Ha ein fin adventskveld!
  Siri

  SvarSlett
 3. Har ingen julesokker her vi. Har faktisk aldri hatt det heller. Ikke vokst opp med det, og da er det jo ingen tradisjon hos oss.
  Klem :o)

  SvarSlett
 4. så fin den var!! jeg tenkte jeg skulle prøve å sy noen her i år, emn må finne ut hvordan jeg skal gjøre det først:P Strikek kan jeg hvertfall ikke å det er ikke noe alternativ:P

  Håper du har hatt en fin søndag:)

  Klem Therese

  SvarSlett
 5. Så fin den er!
  Jeg har ingen tradisjon med julesokk/strømpe!
  Tenkte egentlig å starte en tradisjon på det nå og lage noen selv...bilder kommer :)

  Med ønske om en fin mandag, klem Lillian ;)

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online