Blogglistenhits

lørdag 28. februar 2009

Påskeforberedelser

Påsken starter i år søndag 5. april. Mars er jo en fin tid for å kanskje lage litt ny påskepynt enten du vil lage nye påske egg i vintagestil eller liker å hekle eller tove. Kanskje disse søte kurvene er noe for deg? Oppskriften finner du hos Garnstudio som har flere søte påskeoppskrifter samt hobbysiden DinHobby. Har du kanskje oppskriften på en søt påskepynt? Jeg er på jakt etter inspirasjon til årets påskepynt, påskeegg og påskedekorasjoner og god påskemat...

Ny treningsform

Det er søndag 1. mars og jobbehelg for meg. Jeg fikk for 1 år siden et par super smarte treningssko i julegave - MBT skoene. Visste du at man ved å bruke disse smarte skoene faktisk gir deg gratis trening når du går? Skoene kan gi deg fastere rumpe, strammere lår og en mer tonet kropp. Mange kjenner sikkert igjen MBT på grunn av den avrundede MBT- sålen som gjør skoen instabil. Denne instabiliteten gjør at du hele tiden må balansere og bruke kjernemusklene i kroppen, den samme muskulaturen du trener ved pilates eller Yoga. Med MBT trener du styrke og stabilitet både mens du går og står. Overskudd og trening er viktig i hverdagen, kanskje disse skoene er noe for deg også? Ut og gå jenter:-)

Duftende eukalyptuskrans

Takket være dere inspirerende interiørbloggere har jeg også besøkt min blomsterbutikk og kjøpt vakre eukalyptusgrener. De lukter helt himmelsk og gir en frisk og ren duft i rommet. Egentlig burde jeg vel ha en slik krans i alle rom i huset. Eukalyptus kommer fra Australia og er en type tresort og det finnes over 700 forskjellige arter. I Australia finner du kolabjørnene i disse trærne. Av bladene og barken utvinnes eukalytpus som blir brukt i medisin for å lindre snue og bronkitt. Eukaluptusolje gir en god og frisk duft i rommet. Min eukalyptuskrans henger på døren. Jeg fikk lyst til å henge en på peisen samt i entreen som en frisk velkommenduft.

fredag 27. februar 2009

Min lykkestein

Jeg synes steiner og krystaller er vakre, både som smykker og som dekor i interiøret. Jeg har i dag i posten fått en vakker nøkkelring jeg har bestilt. Det er den vakre steinen Grønn Aventurin. Steiner har som farger også sin energi. Aventurin beskytter hjerte chakraet. Den styrker kjærlighet og gir oss mot til å nå våre mål. Gir balanse i den mannlige og kvinnelige energi. Den søte nøkkelringen koster 39,- og er dekorativ på vesker, sekk og sminkepung. Nøkkelringen finner du her.

Award fra Sjøboden

Tusen takk til Sjøboden for hyggelig overraskelse denne uken og tildele meg Nice Blog Award. Det satte jeg stor pris på! I hverdag og på jobb er det vel utmerkelser noe vi kanskje ser lite til tror jeg. Derfor er det ekstra morsomt å få dette og kanskje se hverden med nye øyne og selv bli litt flinkere til å sette pris på de vi har rundt oss. En ekstra takk og god klem både gir god energi til den som gir og den som får:-) Husk å sette pris på hverandre hver dag:-) Jeg sender denne Awarden videre til følgende herlige blogger jeg liker å besøke: bestashus, hemochlycka, Liven, Malivasverden og lykkenbakdøra.

torsdag 26. februar 2009

Smart lagringsplass

Jeg gleder meg veldig til vi får nytt kombinert leke-rom og mediarom for hele familien. I forbindelse med det nye jenterommet og soverommet får vi samtidig også et nytt fellesrom. Nå lurer jeg veldig på hvilke hyllesystem vi skal velge. I dag fikk jeg den nye katalogen fra Ikea med tips til mediaoppbevaring og bokhyller. Jeg trenger hyller til spill, DVD, bøker og blader. Den nye katalogen har mange gode tips, det gjelder nå å velge hva som passer best for vår familie. Glassdører har jeg også lyst på, da ser rommet ryddig ut...
Bilde: Ikea - Billy

onsdag 25. februar 2009

Striper på kjøkken

Jeg liker veldig godt stiper, enten det er blått og hvitt eller rødt og hvitt eller multistriper som på denne duken. Da er det morsomt å fornye interiøret og velge ut farger som jeg kan ta igjen fra stripene. Har fått den nye Home katalogen fra H&M og synes den er en morsom nyhet. Jeg fant flere ting jeg godt kunne tenke meg og har i første omgang bestilt badematte og skipssekk med teksten N59. De vil passe inn både hjemme og på hytta. Ellers er jo den stripete duken på s 60 kul i blått, hvitt, rosa og grønt med matchende stoffservietter til. Min duk er fra Ikeas sommerkolleksjon. En fargerik duk jeg bruker både ute og inne. Det grønne fatet er fra Mateus, det grønne eplekubbelyset fra Ikea, de små telysene er søte i grønt og hvitt fra Interflora. Striper gir en frisk og glad stil på kjøkkenet.

tirsdag 24. februar 2009

Blått blikkfang

Fargen blå er en av mine yndlingsfarger. Jeg liker blått både på klær og interiør. Her ser du bilde av et vakkert blått keramikkfat fra den svenske designfirmaet Mateus. De har mye lekkert. Denne blåfargen er utrolig vakker. På fatet har jeg satt et lite stettefat i blått glass fylt med nam nam, litt sunn nøtteblanding i et blått glass, en vakker hvit lykt og en liten hvit potte med hvite mini ildtopp. Duken er en gammel håndbrodert duk fra en slektning som er brodert med vakre blomster i rosa og lyseblått. Den lyseblå krukken i vinduet er fra Blåfargeverket. De rutete gardinene er fra Laura Ahsley. Blått beroliger og gir balanse, perfekt for dobbeltarbeidende småbarnsmammaer.

mandag 23. februar 2009

Sinkbåt

Jeg er som mange andre svak for alt som er laget av sink. Jeg har sinkbøtter til blomster, sinkbøtter til penner og kontorsaker, samt sink til aviser på kjøkkenet og sinkbalje til dopapir på do. På en reise i Bayern, nærmere bestemt Chiemsee fant jeg denne vakre sinkbåten i et bakeri av alle steder. Den var fylt opp med sjokolade og de forsvant jo fort... Båten har jeg tatt vare på og er et morsomt blikkfang i vinduskarmen eller i en bokhylle. Den gir meg inspirasjon til sol og sommer...

søndag 22. februar 2009

Fastelavensboller

Jeg er glad i å bake. I dag ble det fastelavensboller med minstejenta på 4 år. Hun elsker å hjelpe til å lage mat og spesielt å bake kaker. Her er hun i god sving med bollebaking. Her er vår bolleoppskrift:
Boller (16 stk) 8 dl spelt, 1 pk gjær, 2 ss sukker, 1/2 ts salt, 1 ts kardemomme, 100 gr smør, 1 egg, 2 dl lunken melk, 2 ss kefir. Stekes på 225 grader i 8-10 min. Husk etterheving. Nam nam med eller uten krem og melis på:-) God fastelavenssøndag!

lørdag 21. februar 2009

Søndagsbrunsh

Søndag er en deilig dag i uken. Det er stille i huset. I dag er fastelaven og jeg gleder meg til bollebaking med minstejenta. Ofte blir det slik at når vi først spiser sammen, så blir det gjerne rundt kl. 10.00. I dag har jeg dekket koselig på kjøkkenet til en enkel søndagsbrunch. På bordet ser du en gammel hvit duk, mitt favoritt servise Ostinda, vinkjøleren fylt med kvister, hjemmelagde stoffservietter, stor vannkaraffel med sitronskiver, et nytt grønt eplelys fra Ikea både lukter godt og er et vakkert blikkfang. Da er det klart for å hente seg en tallerken enten man vil ha müsli eller rista brødskive med fenalår.

onsdag 18. februar 2009

Hjemmelaget potpurri

Duften av hjemmelaget potpourri er nydelig! Enten du vil ha en frisk duft på soverommet, i entreen, på toalettet eller i stuen. Sett av litt tid en kveld og fornye boligen din med potpourri. Duft-potpurri kan lages av sommerblomster (lavendel, rose, ringblomst..), urter (laurbærblader, rosmarin, nellik, timian) og sitrus. Fremgangsmåten er den samme. Spennende og morsomme gaveideer uansett årstid. Jeg har laget mitt eget potpurri med tørkede appelsiner og sitroner. Det er en frisk og herlig duft. Les mer hvordan du lager ditt eget potpurri her.

Vakker linkrans

Har fått utfordring fra Anette om å finne det 6 bilde i den 6 mappen. Her er mitt bilde av en vakker krans av lin pynter opp både ute og inne. Lindyrking er blant de eldste tradisjoner i Norge helt frem til slutten av 1800-tallet. Dyrking av lin er blitt populært og har du en liten jordflekk, kan du kanskje dyrke din egen lin. For mer info om dyrking av lin, ta kontakt med ditt lokale hagelag, bondekvinnelaget, eller husflidslag. Linkrans er også en flott gave uansett årstid, velg farge og stil på sløyfe som passer din gave. Jeg lagde min linkrans på et kurs i mitt lokale husflidslag. Les mer hvordan du lager din egen linkrans her. Linkrans er vakker på inngangsdøren eller inne som veggdekorasjon.

Hva gjør fargene?

Detaljer i interiøret med innslag av gult og orange er et frisk innslag i et rom. Enten du velger deg gule chrysantimum, orange dekkebrikker, fruktfat fylt opp med sitroner, clementiner og appelsiner. Gule duftlys er både vakre og gir en oppkvikkende duft. Pynt opp med duftpotpourri. Steinen Karneol er en vakker smykkestein som gir økt energi med sin vakre orange farge. Steinen symboliserer også styrke og livsmot. Velg deg gjerne et smykke med denne steinen når du savner energi i livet eller legg en Karneol på nattbordet eller arbeidsbordet for økt inspirasjon. Varier med farger rundt deg og velg deg farger som gir deg den energi du trenger i takt med årstidene. Fargen rødt stimulerer og gir varme, blått beroliger og gir balanse, grønt gir ro og harmoni og gult gir glede og inspirerer.

Flaggstang

Da vi kjøpte sveitershuset vårt 1989, var ingen flaggstang i hagen. Jeg fant plassen hvor den hadde stått tidligere og drømte i flere år om ny flaggstang. Så et år var pengene der og jeg bestilte flaggstang. Utrolig nok greide jeg å bestille feil størrelse, altså for liten. Jeg ringte og fikk uten problemer satt opp en ny flaggstang. Nå har jeg vimpel hengende hele året for at jeg synes det gir et flott blikkfang i hagen. Henger selvfølgelig opp skikkelig flagg alle bursdager og helligdager når jeg er hjemme. Flaggstang kan du få bestilt hos Oslo Flaggfabrikk. Flagget forteller om hvor mye vind det er ute og er vakker å se på uansett årstid.

tirsdag 17. februar 2009

Stemning ved inngangspartiet

Inngangspartiet er en viktig del av en bolig. Jeg liker å fornye og forandre litt her. Nå har jeg flyttet min vakre hvite lykt ut på den gamle hvite benken ved inngangspartiet. Det ble lekkert med hvit lykt i hvit snø. Min hvite lykt kjøpte jeg i en blomsterbutikk hvor jeg bor. Ellers har jeg sett hvite lykter på Skeidar, Ikea og Plantasjen. De andre interiørkjedene har sikkert også hvite lykter. Ellers er det jo enkelt å ta en lykt man har og ta ut glassene eller dekke de til med papir og spraye med hvit spraymaling.

mandag 16. februar 2009

Vintage - salt og pepper

Jeg samler på forskjellige ting, alt fra vakre mugger til salt- og pepperbøsser. På bildet ser du vakre salt- og pepperbøsse fra Laura Ashley i gult og hvitt, sett i glass med både olje og eddik samt salt- og pepperbøsse fra Ikea, rustikke høner og fisker fra Gurimalla. Jeg er på jakt etter høye og smale salt- og pepperbøsse i glass i vintage look. Har noen sett dette i en nettbutikk kanskje?

søndag 15. februar 2009

Vakker englelykt

Jeg har igjen blitt inspirert av den flotte boken Sjarmerende gjenbruk og har tittet rundt i skapene mine. Jeg fant en lav kubblysestake i sølv og en tulipanvase i glass begge fra Ikea og med et vakkert englelys fra Plantasjen har jeg på 1-2-3 laget en vakker lykt. I bakgrunnen ser du min champagnekjøler fylt med syringreiner fra hagen. Champagnekjøleren gav til min mann til vår 10-års bryllups dag og graverte inn våre navn. Champagnekjøleren fant jeg hos Gullfunn av alle steder og de var også flinke til å gravere inn våre navn og dato. Et morsomt minne fra dagen vår. Jeg er på jakt etter lave kurver til å ha under bordet mitt i stua hvor jeg kan legge blader og aviser. Har du noen sett kurver som egner seg og i hvilken butikk finnes de?

fredag 13. februar 2009

Happy Valentine - Alle hjerters dag

Happy Valentine til alle:-) Den 14. februar markeres denne dagen i hele verden som dagen for feiring av romantikk og kjærlighet. Mange gir hverandre gaver eller sender hverandre kjærlighetskort. Valentine kommer fra Den hellige Valentin som ble fengslet av den romerske keiseren Claudius fordi han ikke avsverget seg kristendommen. Valentine ble steinet år 273 e.Kr. Pave Gelasius reserverte dagen 14. februar til minne og ære for St. Valentine. Valentinesdagen har blitt feiret i England siden 1600 til minne om Den hellige Valentin. Les mer om St, Valentines dagen her og her. Jeg har dekket et romantisk bord med hvit tallerken fra serien 364 fra Ikea, en rutete stoffserviett fra Skeidar og et vakker hjerte som serviettholder fra Indiska og en rød rose, rød løper, hvitt lavt glass fra Ikea som er fylt med røde roser, røde telysglass, rødt lite hjerte som bordkort og en hvit vakker lykt samt 2 røde små hjerter fra julepynten passet også på bordet:-) Happy Valentine - Alle hjerters dag ønskes dere alle:-)

Rosa funn på Fretex

Jeg liker den romantiske stilen og kopper med roser på er min favoritt. Denne koppen og et par andre fant jeg på Fretex. Der kan du virkelig gjøre gode funn. Denne lille kaffekoppen er fra det kjente merket Rørstrand. Jeg ble selvfølgelig inspirert av de flinkene jentene bak boken Sjarmerende gjenbruk og har fylt min kaffekopp med muffins med rosa dekor til min datter på 4 i ettermiddag. En morsom måte å servere muffins på.

torsdag 12. februar 2009

Lysthus

Jeg er blitt oppfordet av Anettes hus om å vise det 4. bildet i den 4. mappen. Her er mitt bilde. På min ønskeliste for 2009 står lysthus. Dette lysthuset er vakkert. Det er litt lite, så jeg vil når jeg først bruker tid og penger på et lite hus, lage det på 15m2. Da kan jeg ha plass til flere personer. Lysthus finnes i forskjellige størrelser og design. Flere linker på lysthus finner du her samt en fin gjør det selv oppskrift finner du her. Jeg sender utfordringen videre til de 3 som la igjen en kommentar i forrige innlegg; Hjemoglykke, Bloggercharlotte og Karpedi.

onsdag 11. februar 2009

Vintage gyngehest

Jeg synes hester er vakre dyr og som liten red jeg en periode på en rideskole. Nå følger jeg min datter på ridekurs. Ridning gir selvtillit og styrke samt god balanse og omsorg for andre. Denne lille vintage gyngehesten på bildet falt jeg pladask for og har stått i bokhylla et par år. I den brune rammen henger et lite musikkstykke fra min sønn. Han gikk før på musikkundervisning i vår lokale musikkskole og ble hele tiden oppmuntret til å komponere. Dette bør jeg kanskje minne ham på igjen:-) Gyngehesten ble kjøpt på interiørbutikken Gurimalla. Den gir meg inspirasjon hver dag og er et morsomt blikkfang i stua.

Mosaikk på kjøkkenet

Her ser du bildet av lekker mosaikk over en kjøkkenbenk. Mosaikk er enkelt å legge selv når de kommer i store brett. Hemmeligheten er å være nøye og fuge godt etterpå. Dette bildet er fra samme kjøkken i bloggen nedenfor. Mosaikk finnes i mange farger. Her har eierene valgt lyse grå mosaikk. Det matcher bra til kjøkkeninnredning i eik med hvit benkeplate. Under kjøkkenskapene har eierene montert downlights som gir godt arbeidslys. Det er ellers downlights i både kjøkken og stue som man med dimmer raskt kan variere belysningen. Den flotte vasen fra Alvor Alto i hvitt blir et vakkert blikkfang på dette kjøkkenet.

Kjøkkenøy i hvitt og eik

Jeg har nylig bistått en familie med valg av nytt kjøkken og kjøkkenløsning. Valget ble en kjøkkenøy med hvit benkeplate og sideplater samt eike front med store og lekre skuffer . Med innfelt keramisk topp ble dette en smart kjøkkenøy med god plass for å lage mat og spise. En hvit kjøkkenøy virker mindre dominere i en åpen kjøkkenløsning. Eierne ønsket en klassisk stil og valgte kjøkken i eik modell Tidalholm fra Ikea med mellom store stålhåndtak montert liggende. Resultatet ble et lekkert kjøkken i hvitt og eik.

tirsdag 10. februar 2009

Pastell på oldemorruter

Her ser du første rad på teppet. De første 12 oldemor-ruter er i boks. Det tar jo litt tid, men morsomt er det. Har flere oppskrifter og i den ene står det sy sammen lappene og i den andre hekle sammen lappene. Hva gjør dere andre som hekler? Jeg valgte tilslutt å hekle de sammen. Planen er å lage et teppe på 12x12 lapper. Så har jeg lyst å hekle en veske som ligner den fra Odd Molly:-) samt et skjerf til meg og minste jenta som matcher veska:-)

Sjarmerende gjenbruk

Ja, nå er også jeg lykkelig eier av boken Sjarmerende gjenbruk av Ellen Dyrup og Hannah Kristinsdottir. Denne boken er en skattekiste for alle som er glad i å se gamle ting brukt på en ny måte. Her finner du insprasjon til alt fra dørskil, tavlemaling, stettefat, Norgesglass, knagger, puter og pledd, lamper og lampeskjermer, grytekluter til vesker og kurver. Damene bak boken har også egen nettbutikk charmerendenettbutikk.blogspot.com/ og bloggen deres finne du her charmerendegjenbruk.blogspot.com/

Maritimt kjøkken

Her ser du bildet av kjøkkenet mitt på hytta ved havet i den svenske skjærgården. Vi valgte kjøkkeninnredeningen Faktum, Ädel i kirskebær fra Ikea med stålhåndtak. Vi har en åpen kjøkkenløsning for å gi stua mest mulig lys og luft. Takhøyden er over 3 meter! Som spisestuemøbler har jeg valgt spisebord med 12 stoler i hardwood fra Plantasjen. Med utgang til terrassen rett fra stua er det enkelt å ta med seg spisesstua ut hvis man ønsker det. Gulvet er lekker skipsplank. Den store lykten på bordet og det store bambusfatet er fra Ikea. Hytta skal leies ut på ukesleie fom sommeren -09. Info om hytta: www.balanse.com/vestablikk.htm

mandag 9. februar 2009

Ny bilderamme til jenterommet

Siden det tar litt tid å få restaurert jenterommet, samler jeg opp ting jeg liker mens vi jobber med jenterommet. På en liten shoppingrunde sist uke kom jeg over denne søte bilderammen hos Nille. Den har motiv av hjerter, blomster og ender i de herlige fargene gult, rosa, rødt, grønt og turkis. En leken ramme som jeg falt for til det nye jenterommet til min datter på 4 år. En morsom og dekorativ bilderamme som passer i alle barnerom.

Soverom med utstikt

Her ser du bildet av det ene soverommet på hytta. Siden hytta ligger ved havet har vi valgt maritim stil på interiøret. Veggene er lutet og har en hvit patina som ble lekkert både mot både hvite møbler som vi har valgt i soverommene og brune møbler i stua. I soverommene mangler listing og utforinger ved vinduene. De skal bli hvite. Utsikten er svaberg, blå himmel og blått hav. Gleder meg til neste hyttetur...

søndag 8. februar 2009

Vårstemning i vinduskarmen

Snøen daler ned i bøtter og spann. Helt utrolig snøvær ute hos meg. Det er morsdag og deilig med en liten blomstertur til Plantasjen. Der fant jeg vakre vårblomster. Tok med meg en liten blå perleblomst og lilla krokus samt gul påskelilje. De vakre vårblomstene har jeg puttet i forskjellige mugger, den hvite fra Ikea, den med orange epleblomst fra Laura Ahsley og den lille antikke fra Figgjo Flint. Endelig litt vårstemning i vinduskarmen. Gardinene med blomstermotiv er fra Laura Ashley og er vakre året rundt for meg som liker den romantiske stilen.

lørdag 7. februar 2009

Vakre vaser av flasker

Jeg prøver å tenke mer gjenbruk også når det gjelder interiør. Jeg synes det er morsomt å dekke bord. Her ser du bildet av 4 vakre grønne vaser laget av 2 vannflasker fra den franske vannprodusenten Perrier og 2 flasker Certo gele. Vask flaskene godt slik at du får fjernet etikettene og du har 4 vakre og trendy grønne vaser. Skap forskjellige stemninger med ulike blomster. Rosa blomster skaper en romantisk stemning, blå blomster gir et maritimt preg og hvite blomster gir en ren stil. Vil du heller ha glassflasker, finnes det mange fine i hyllen som selger juice i forskjellige størrelser. Jeg er også glad i kvister fra hagen både kirsebær, eple og syrin er flotte i en vase.

fredag 6. februar 2009

Baderom i mosaikk

Etter å ha gått flere runder i familien om hvordan vi skulle lage og innrede badet på hytta, ble vi tilslutt enige om følgende. Et stort bad med badstue med glassdør. Nå driver vi å skal sette opp vask samt finne dusjkabinett som passer. Er på jakt etter en fin buet løsning med målene gjerne 80x80. Er veldig fornøyd med bruk av mosaikk på gulv og vegg samt bruk av de nye panelplatene. Har noen sett dusjkabinett med buet form og ståldetaljer til en fornuftig sum?

Vårfølelse

I dag laver snøen ned hos meg. Så i ettermiddag etter å ha hentet datteren min i barnehagen, dro vi til Plantasjen. Der valgte vi sammen frø for å så. Det er et stort utvalg å velge i mellom, men i første omgang valgte vi gresskar, gulerot, tomat, mais og sukkererter og så stokkroser og valmuer samt tagetes og flere rosa blomsterfrø til blomstersjefen min:-) Var så innom Himmelrommet og fant et vakkert sinkfat som jeg har tenkt å sette de hjemmelagde plantepottene på. Var også innom Ikea og fant også der sinkfat som passer fint. I løpet av helgen skal vi lage vårfølelse og begynne å så i de hjemmelagde plantepottene av avispapir.

6-ting fra kjøkkenskapene mine

Jeg ble denne uka utfordret av amorato.blogspot.com/ til å finne frem 6 ting fra kjøkkenskapene mine. I dag har jeg funnet frem følgende ting: en smart stålrist fra Himmelrommet som jeg har stekte vafler og varme muffins på, samler på sølvskjeer fra serien Flat rose, har dilla på kjøkkenhåndklær, en rød smart grønnsak-og frukt skjærer fra Tupperware som jeg bruker hver dag, rosa pizzaskjærer til min datter fra Ikea, blå isbiteholder fra Ikea og min yndlingste Himlagott fra mitt telager som ellers består av ryllikte, brenneslete, kamillete, grønnte og Woman balansete......

Welcome friends

Falt pladask for denne søkte dørmatten som jeg fant på Nille denne uka. Perfekt for min datter på 4 år når hennes små venner kommer på besøk. Har dilla på dørmatter og bytter ut hele tiden i takt med årstiden. Fine dørmatter finner du på Ikea, Plantasjen, Nille samt de fleste interiørbutikker. Er på jakt etter en ny dørmatte til sommeren med sommer- eller nostalgisk motiv. Har noen sett dørmatter med acantusrekke eller roser?

torsdag 5. februar 2009

Vintage-klokke på kjøkkenet

Ja, jeg lot meg inspirere fra dere og her ser dere min nye vintage veggklokke på kjøkkenet. Den er egentlig litt stor, men er ellers perfekt. Jeg liker at den mangler sort kant, da virker den mindre dominerende på veggen. Denne klokken passer egentlig i alle rom. En vakker vintageklokke til en ok sum. Fant klokken på den norske nettshopsiden www.creme.no/ til kr 450,-. Ellers har også www.claesohlson.no, www.parcourrier.se og www.cosas.se lekre veggur.

Smart gjenbruk

Har nettopp mottatt boken Bruk på nytt av Kathrine Gregersen gitt ut på www.samlaget.no/. En supersmart bok for alle som er opptatt av gjenbruk. Boken er full av gode tips og inspirasjoner samt flotte bilder. Her finner du tips om garn, tekstiler, papir, glass, metall, tre og lapping. Lag flotte ting til deg selv og smarte gaver. Det første jeg skal prøve ut er plantepotter av papir (slik også blomsterfinn gjør) Lag remser av papir på ca 10 cm og rull papiret rundt en tom blikkboks og brett inn bunnen. Vips så har du en plantepotte. Fyll plantepottene med jord og sett de på et fat. Til helgen skal jeg kjøpe frø og så:-)

onsdag 4. februar 2009

Himlagott

Jeg elsker te og prøver alltid ut nye teer når jeg er på ferie. Her ser du bildet av den svenske teemerket KOBBS. KOBBS er sveriges eldste tehus og ble etablert i 1809. Den himmelske teen Himlagott består blant annet av appelsinblomst, aprikos og krem. Den vakre tekoppen fra Ostindia er min yndlingskopp. Himlagott er en av mine favoritt teer. Hver gang vi er på hytta i Sverige, tar jeg med meg et par pakker. De er også søte venninne- og vertinnegaver. Den søte lykten er fra Skeidar og er dekorativt blikkfang for meg som også er glad i den maritime stilen.

tirsdag 3. februar 2009

Hyttedrøm i skjærgården

Her ser du bildet av terrassen på hytta vår i Sverige. Hytta vi bygger ligger i Smøgen i den svenske skjærgården. Området har vakre svaberg og ligner på Kragerø. Her trives vi godt og er på hytta egentlig hele året. Den er isolert og snart klar for helårsbruk. Vi har igjen listing i alle rom samt å gjøre badet ferdig. Ser frem mot å lysere dager både hjemme og på hytta...

Nytt soverom på gang

Her ser du bildet av det som en gang var et kjøkken, men som nå skal bli vårt nye soverom. Det er rommet ved siden av rommet til minstejenta på 4 år. Siden gulvene er skjeve, må vi dessverre rive begge rommene og så rette gulvene før vi kan pusse opp det nye jenterommet og lage nytt soverom. Planen er å rive rommet denne uka, slik at vi kan rette gulvene i løpet av februar. Da gleder jeg meg veldig til å begynne på jenterommet og så nytt soverom. Gleder meg til lyse dager og mer energi til disse rommene... Kanskje en himmelseng kan få plass her?

Varm velkomst

Entré er boligens første ansikt og skal ønske deg velkommen inn. Entréen dekker flere funksjoner. Fra å være et oppbevaringssted for klær og sko til å være et sted hvor du tar imot gjester. Er du glad i å strikke kan du designe dine personlige tøfler eller strikke varme sokker som du legger i en koselig kurv. Velg kurv eller eske i materialer og farger som passer din interiørstil. Har du rustikk stil velger du kurv i grove materialer, har du elegant stil velger du eske i eik og har du romantisk stil passer et nostalgisk sinkfat eller en hvit kurv. En kurv med tøfler eller sokker gir en varm og lun velkomst til små og store gjester.
 

blogger templates | Make Money Online