Blogglistenhits

onsdag 10. januar 2018

To søstre med kjærlighet til dører lagd for vær og vind...

Modell Ramsö


To søstre med kjærlighet til dører lagd for vær og vind…
I den svenske skjærgården, litt syd for Strømstad ligger den idylliske kystperlen Bovallstrand. Et lite kystsamfunn med ca 600 antall innbyggere. Her ble stedets første snekkerverksted bygget  av grunnleggeren Bengt Gustafsson. Dagens eiere er barnebarna av Bengt. Det er søstrene Inger og Eva Gustafsson. Bovalls dørbyggeri er en veldrevet og solid familiebedrift. 


Spennende historie 
Det var sommeren 1943 at Bengt Gustafsson fikk i oppdrag å tegne badehotellet i Bovallstrand. Som takk fikk han rive det gamle bygget og ta det med seg.  Av disse materialene bygget Bengt Gustafsson sitt snekkerverksted.  Med økonomisk støtte av sin farmor som gav ham et lån på syv tusen kroner ble det kjøpt inn maskiner. Dette ble begynnelsen på Bovalls dørbyggeri. Alle dører produseres fortsatt i Bovallstrand. Det vil vi ikke endre på sier Inger og Eva tydelig og bestemt. Dette er en familiebedrift som har gått i arv fra generasjon til generasjon. 


Modell Langö
Farsarven
Inger begynte i selskapet i 1989 etter at hun var ferdig på gymnaset. Hennes interesse for data gjorde at hun tok over ansvaret for CNC, det vil si datastyrt produksjon for fresing av dører. Alle gamle tegninger ble digitalisert. Inger er i dag daglig leder i selskapet. Eva begynte i 1993 etter at hun var ferdig med sin utdannelse som bygningsingeniør. Hun er i dag salgssjef i selskapet. Totalt har selskapet 16 ansatte og omsetter for 20 millioner. Våre kunder er hovedsakelig privat markedet og byggefirmaer. Vi selger 70 % til det svenske markedet og 30 % til det norske markedet. Vi har også bestillinger rundt i hele verden. Vi er aktive på sosiale medier, som Facebook, Instagram og egen nettside samt trykte medier. Våre kunder er våre beste ambassadører. 

Tidløse materialer
Hele produksjonen av en dør gjøres for hånd i Bovallsstrand og er ekte håndtverk alt fra tørking til slutt finnish og ytrebehandling. 
Bovalls dørbyggeri bruker treverk fra FSC sertifiserte skoger i sin dørproduksjone. Alle dører er laget av miljømerket tre. Ytterdører er laget av massivt tre som tåler vær og vind. Materialet er skrudd sammen og ikke limt. Slik tåler de krevende værforhold. Ytterdører er laget av teak, eik, furu og freijo. Innerdører er laget av ask, valnøtt og eik. En vakker og tidløs dør er en viktig detalj på en bolig, uansett stiltype.

Våre materialer er kostbare og vi har stor fokus på at alt skal brukes og tenker gjenbruk. Det som blir til overs etter produksjon av en dør blir til alt fra fondvegg til et rom, skjærefjøl til møbler.

Våre dører er vakre og tidløse, akkurat som vår natur langs kysten her vi bor og jobber. Dørene er stilrene og laget med miljømerket trevirke. Dørene er ofte spesial laget etter kundens ønske. Håndverkere lager alt for hånd med utvalgte materialer som gir våre dører så god kvalitet. Dette er dører som tåler tidens tann, vær og vind.

Vår mest solgte dør er en ytterdør som heter Långö. Det er en ytterdør i en modell som lages i eik og teak. Det er en moderne og litt stram stil som passer godt inn i moderne boliger. En ytterdør er et smykke og blikkfang for et hus fra 1970 frem til i dag sier Inger og Eva, som ser lyst på fremtiden for håndlagde dører laget i Bovallstrand. Vår kjærlighet til dører er arven fra vår bestefar.

Solid håndverk tradisjon 
Håndlagde dører er fremtiden for Bovalls dør. Vår kvalitet ligger til valg av materialer og sammen skaper vi med kunden et unikt produkt med lang levetid! Vi har tro på fremtiden med fokus på tidløs design, kvalitet og pris sier Inger og Eva. Vår fabrikk er sjelden. Vi velger å holde i hevd gammel og solid håndverk tradisjon som er vår drivkraft for byggekultur og husbyggetradisjoner. Sporbarhet er viktig slik at produktet er miljømerket og at vi støtter småskala produsenter. De er viktige å satse på fordi de tar vare på skogen på best mulig måte. Skogen er en verdifull råvare som må behandles på riktig måte av lokale eiere, slik at trevirke blir en stabil fremtidig råvare.

Faktaboks:
Bovallstrand ligger i Sotenäs Kommune i Bohuslän og har  ca 600 innbyggere.
Produkter
Innerdør,Ytterdør,Inngangspartier
Material ytterdør:
Furu,Eik,Teak,Freijo,FCS certificerad material
Material innerdør:
Ask,Eik,Valnøtt
Bovalls Dörbyggeri:
Ansatte: 16
Omsetning: 20 millioner
www.bovalls.com
www.instagram.com/bovalls
www.facebook.com/bovallsdorrbyggeri
3 kommentarer:

 

blogger templates | Make Money Online