Blogglistenhits

lørdag 13. desember 2014

Hjemmelaget julegave

Førjulstiden med adventskalender og julebakst gir julestemning når det fortsatt mangler snø her på Romerike! Jeg er glad i fersk julekake og den forsvinner nesten før jeg har funnet frem smør og geitost. Julekake kan du også lage med glutenfritt mel og laktosefri melk.  Her har du en super oppskrift som jeg fant hos Rema som har mange inspirerende oppskrifter:
Julekake
50 g gjær
5 dl melk/laktosefrimelk
125 g smør
150 rosiner/sukat
1 ts kardemomme
125 g sukker
650 g hvetemel/glutenfritt mel
1 stk sammenpisket egg til pensling
Fremgangsmåte: Smelt smør sammen med rosinene. Ha i melken og la det bli lunkent. Rør gjæren ut i blandingen og elt inn mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig.  La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 40 minutter eller til den er blitt dobbelt så stor. Del deigen i to og elt disse til to runde store boller. Trykk de litt ned på midten, da sprekker de ikke så lett. Sett kakene på bakepapir på en stekeplate. Etterhev kakene i ca 40 minutter under et klede. Visp sammen egg og pensle kakene. Stek dem på 170 grader i ca 30 minutter til de er brune, blanke og fine. Dette nydelig julegave og vertinnegave :-) Takknemlig for tips din julekakeoppskrift.


klem

1 kommentar:

  1. Du er så flink til å lage deilig, velsmakende mat. Og julekake, litt lunken, med godt smør og geitost - jeg kjenner både duft og smak! En fortsatt god helg ønskes av Tove

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online