Blogglistenhits

søndag 18. august 2013

Sjokoladepai


Jeg er veldig svak for sjokolade og da jeg så dette bildet fikk jeg lyst til å lage sjokoladepai. Oppskriften er av den sunne varianten, altså noe vi kan unne oss ofte:-) Det høres jo bra ut:-) Lag oppskriften tidlig en morgen eller en kveld, da den må stå i kjøleskap i 3 timer før den kan serveres. Oppskriften fant jeg hos melk.no og har du den:
Paibunn:
3 1/2 dl mel evt spelt el glutenfritt mel
60 g smør
11/2 dl kesam orginal
Fyll:
4 stk gelatinplater
1 dl sukker
1 dl helmelk
150 g sjokolade 70%
2 ts pulverkaffe
1 stk egg
2 ss sukker
300 g kesam original
300 vaniljeyoghurt
3 ss sukker

Lag deigen til paibunnen og la den hvile i kjøleskap i ca 30 min.Kjevle ut bunnen og prikk med gaffel og stek i ovn i 190 C i ca 15 minutter. Avkjøles. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 10 min. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffe i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av varmen og ta i de utbløtte gelatinplater. Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking. Hell røren i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i 3 timer. Perfekt dessert som er lett og sunn for liten og stor! Velbekomme!

klem

4 kommentarer:

 1. Sunn var vel å dra det litt langt, men litt bedre enn mye annet hvis en først skal kose seg :) Så veldig god ut!

  - Ingrid

  SvarSlett
 2. Jada, det er fullt mulig å gjøre oppskriften enda bedre...hvis man erstatter sukker med stevia og da faktisk kaken sukkerfri:-) ellers er jo paibunn med spelt et ok alternativ og du kan jo også ha i litt fullkornmel, lettmelk og mørk sjokolade er jo både sunt og godt....kom gjerne med forslag til sunne sjokoladefristelser:-)

  SvarSlett
 3. BlueHost is ultimately the best hosting provider with plans for all of your hosting needs.

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online