Blogglistenhits

fredag 14. juni 2013

MIN SOMMERDRIKK


Sommeren er tid for å kose seg ute med sommerdrikker! Jeg er glad i drikker laget av frukt, bær og blomster. Her ser du bilde av min sommerdrikk! Det er den nydelige hvite hyllebærblomsten som lager denne gode sommerdrikken. Svarthyll er navnet på busken og det latinske navnet er Sambucus nigra og fåes også i helsekost som blant annet forebyggende mot influensa. Er du heldig å ha en hyllebærbusk i hagen, kan du lage saften selv, eller gjør som jeg og stikk innom Ikea som selger himmelsk hyllebærsaft:-) Det fine med denne sommerdrikken er jo at den er alkoholfri og passer alle! Hyllebærsaft kan lages av blomstene i juni/juli eller av bærene når de er modne. Hyllebær er superbær og er en medisinsk plante. Du kan lage te av bladene. 



Hyllebær er fylt av gode antiokisdanter og har helseeffekt som gjør at den er slimløsende, beroligende, betennelsesdempende og styrker blodårenes vegger - altså super drikk for alle som vil forebygge hjerte- og kar samt demens, Server den med en skive sitron og gjerne isbiter og kanskje for barna dekorative sugerør! Les mer om hyllebær her. I dag er det super sommervær og jeg kan nyte en sommerdag uten store leddplager. Super lørdag til deg!

klem

1 kommentar:

  1. Herlig bilde! Takk for god idé. Vi har masse hyllebærtre og hvert år tenker jeg å lage saft av blomstene og hvert år er plutselig blomstringen over. Takk for tipset om Ikea! Skal jammen meg kjøpe:) Koselig skilt du hadde også.

    Ha en fin lørdag!

    Klem fra Hjørdis

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online