Blogglistenhits

søndag 16. september 2012

Plommesyltetøy


Jeg elsker syltetøy og synes det er morsomt å plukke mine egne bær&frukt og lage mitt eget syltetøy. I dag har jeg endelig fått laget plommesyltetøy.  Jeg bruker plommesyltetøy til alt fra müsli, havregrøt, tilbehør til is,  som kakefyll, på scones og rundstykker. Her har du min oppskrift:
Plommesyltetøy
2 kg røde plommer
3-5 dl vann
1 kg sukker
1 pk syltepulver

Del opp plommene og fjern steiner. Kok opp plommene med ønsket mengde vann i ca 10 minutter. Overmodne plommer trenger mindre vann enn faste plommer. Velg mengde sukker i forhold til hvor sure plommene er. Jeg har valgt Certo syltepulver for å få god holdbarhet. Bland syltepulver og sukker. Ta kjelen til side og tilsett syltepulver/sukker fyll opp varme og rengjorte glass. Sett glassene på hodet til de er godt avkjølte.  Syltetøy bør oppbevares i kjøleskap. Hjemmelaget syltetøy enten av egne bær og frukt eller om du kjøper bær og frukt på butikken er supre gaver! Ta vare på gamle syltetøyglass eller glass fra fetaost, så har du egne syltetøyglass når du skal lage ditt eget syltetøy:-) Hos den søte bloggen Glutenfri og lykkelig fant jeg også en spennende oppskriften plommesyltetøy med kanel, nellik og vanilje. Lykke til!


klem


2 kommentarer:

  1. Så flink du er! Ser i hvert fall veldig godt ut og ingenting er vel bedre enn noe man har laget selv..

    Ha en fin søndag!!!

    SvarSlett
  2. Ser nydelig godt ut!! :-) Håper du får en finfin dag! Stikk gjerne innom å delta på min giveaway! :-)

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online