Blogglistenhits

fredag 26. august 2011

Hjemmelaget solbærsyltetøy

Jeg er glad i å lage syltetøy og saft av bær fra skog og hage. Solbær er et av de bærene i hagen med høyest antioksidantinnhold ved siden av aroniabær/svartsurbær og blåbær. Her får du oppskriften på mitt solbærsyltetøy:
2 kg solbær
1 liter vann
1 kg sukker
1 pakke jam

Rens og vask bærene. Kok bær og vann i ca 15 minutter. Tilsett syltepulver og kok blandingen i ca 2 minutter. Ta kjelen av siden og tilsett sukker. Rør til alt er godt oppløst. Fyll straks på varme glass og sett på hodet til de er avkjølte. Syltetøy bør oppbevares i kjøleskap. Dette er supre gaver til jul og som vertinnegave utover høsten.
klem

2 kommentarer:

  1. Hjemmelaget syltetøy er best!
    God helg! : )

    SvarSlett
  2. Hørtes deilig ut:)
    Jeg lagde masse syltetøy ifjor,da var bær lett tilgjengelig,men her i Bergen finner jeg ikke like mye som i gjøvik

    Ha en flott søndag

    klem fra Lill

    SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online