Blogglistenhits

torsdag 9. juni 2011

Hjerteranke


Grønne planter gir god energi synes jeg. Her ser du bilde av en hjerteranke, en supersøt grønn plante som visstnok skal være enkel å få til. Så nå er jeg spent. Har lett etter denne supersøte grønne planten lenge, og i dag fant jeg den hos min lokale blomsterbutikk. På latin heter den Ceropegia Woodii. Hjerteranke er en hengeplante og brukes også ofte i brudebuketter og kommer fra Sør Afrika. Da kronprins Haakon Magnus og Mette Marit giftet seg, hadde hun hjerteranke i brudebuketten:-)
Hjertesymboler sprer kjærlighets energi og med denne i vinduet fyller jeg rommet med god energi:-) Vanligvis har jeg erfaring med at grønne planter som Eføy er vanskelig å få til, så jeg jukser og kjøper de kunstige på bue. De ser flotte ut og gjør seg bra i vinduskarmen. Den nostalgiske vannkannen ved siden av fant jeg hos Maxbo av alle steder til kun kr 65,-. Er takknemlig for tips hvordan jeg best mulig skal holde liv i min vakre hjerteranke.

Klem9 kommentarer:

 1. Så fin, och vad kul att få lite historia kring denna söta växt. Kram Maria

  SvarSlett
 2. Hjerteranke er nydeleg!☺
  Eg har ein også-og tenker å kjøpe fleire☺
  Min står på ei hylle, får vatn eit par gangar i mnd og ser ut til å ha det bra☺ Den likar å bli tørr før den får vatn. Kan gjerne stå i sol.
  Lykke til☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 3. Hjerteranker _er_ enkle å få til! ;)For jeg har nemlig ikke grønne fingre...og her lever de i beste velgående, med en vannskvett i ny og ne!
  Mine er ikke veldig begeistret for direkte sollys, men liker seg i halvskyggen! Og de er enkle å ta avleggere av, det blir små "poteter" på rankene, og da kniper du bare av ranken så du får med poteten, putter den i gjorda og vips...så kommer det en ny ranke!
  Helt supert! ;)

  SvarSlett
 4. Marmorlanterne er det gamle norske navnet, marmor pga, marmoreringa på bladene å lanterne pga, blomsten, som ligner litt på ei lanterne.( syns den ligner på noe annet eg ikkje vil nevne eg da ha ha)

  Nå blir den ofte kalt hjerteranke, eller hjerter på tråd! Norske navn skifter med moter, og hvor du er i landet, derfor er det lurt å bruke det latinske navnet om du for eks, vil google planten, eller diskutere den med andre,


  Den kan godt stå litt i halvskygge, altså litt vekk fra sola nå på sommeren. Men liker alt lys den kan få om vinteren. Den er litt sukkulent, altså som kaktus, så kan godt tørke opp litt mellom vanningene. Vanner den godt ein gang imellom nå om sommeren, og lar den renne godt av seg etterpå.

  Vil du stusse den litt for å få den tettere, er det lurt. Stikk da avklippet i ei potte med jord, Det er lett å få flere! Kjøpte ein eg og har 7.
  ( Du trenger ikkje de "potetene" knollene, for å få flere;-) Bare litt tålmodighet!

  Stikk flere i hver potte så blir den raskere tett og fin.

  Håper eg ikkje forvirrer deg nå! Gartneren har problem med å begrense seg her ;-)

  Klem fra Mira.

  SvarSlett
 5. Hei hei.
  Jeg bare lurte på om du hadde fått mail fra meg?
  Sendte adressen min til denne adressen:
  info@balanse.com

  Hilsen fra Tina.

  SvarSlett
 6. Ser du har fått gode råd.Jeg er dessverre elendig med planter.Hjerteranken er nydelig.God pinse,Siv.Klem

  SvarSlett
 7. Kjempesøt plante, jeg har en sånn, veldig lang.
  Tror jeg må binde den opp som din.

  Ha ei god pinsehelg! Klem : )

  SvarSlett
 8. Enig i at planter gir energi.

  Nydelig plante og bilde.

  Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
 9. Hvor får man tak i en slik plante?

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online