Blogglistenhits

onsdag 13. april 2011

Forglemmegei

Jeg er svak for blå blomster og da jeg var innom Hagemessen sist helg, ble disse supersøte Forglemmegei med hjem. De lyser nå opp på terrassen og gir følelse av vår! Det regnet så veldig i går, men disse små tøffingene har greid seg! Forglemmegei kommer fra Rubladfamilien og finnes i over 50 arter og derav 11 i Norge. De finnes vilt i grøftekant og enger, i fjellskog og fuktige steder. De finnes i fargene lyseblå, hvit og rosa hos de fleste gartnerier. Jeg planter de gjerne ut i hagen og de sprer seg villig. Akkurat nå gleder jeg meg over en sinkkrukke med forglemmegei som gir meg god energi! De er søte vertinnegaver og sommergaver enten du setter den i en sinkkrukke eller i en kurv. Den supersøte blomsten har en flott symbolikk - forglemmegei!

Klem

5 kommentarer:

 1. Forglemmegei er vakre, det samme er forglemegeisøster. Har mye av dem rundt omkring i hagen. Da vi kjøpte huset trodde jeg det var ugresss, og luket i vei. Heldigvis har de overlevd min vandalisme, og de sprer seg "kontrollert". Kjøpte noen rosa i blomsterbutikken, de står enda inne, men skal ut ganske snart nå, ønsker deg en fin vårdag:)

  SvarSlett
 2. Nå lærte jeg noe nytt i dag også. Ante ikke at de var å få kjøpt allerede. Må nok sjekke om jeg kan få tak i, for de er så nydelige.

  Klem

  SvarSlett
 3. Forglemmegei er søte og en veldig koselig velkomst på trappa.

  SvarSlett
 4. Blomstene dine er utrolig søte. Den lyseblå fargen og de små blomstene vekker barndomsminner hos meg. De er så fine i buketter med markblomster.
  Ønsker deg en strålende dag Siv!
  Stor klem fra Marit

  SvarSlett
 5. Sinkbøtta di med blomstene var utrolig fin!!
  Ha en super vårdag
  Hilsen Eva

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online