Blogglistenhits

fredag 29. mai 2009

Gamle epletrær

Nå er det full blomstring i hagen min. Alle epletrærne er utrolig vakre med sin hvite blomster og rosa knupper. Jeg har flere gamle epletrær. Det ene heter Sestaholm, Bråteeple, Vintereple og et par gamle epletrær som er podet som gir søte små gule epler som jeg ikke vet navnet på. Kanskje noen av dere vet hva dette epletreet heter? Juni er en herlig tid da alt blomstrer og nettene er lange. Pinse er starten på en fantastisk sesong. Her på Østlandet er værmeldingen til helgen helt topp med sol og varme. Gleder meg til å pynte med blomster både ute og inne. Gleder meg til å rydde mer i urtehagen og kanskje høste mer løvetann. I følge kirken er pinsen en markering for minne om den hellige ånd kom til apostlene og regnes som fødselsdagen til den kristen kirke. Pinse betyr på gresk den femtiende. Les mer om pinse her. Trekning i min konkurranse om det romantiske fugleburet skjer neste uke! God pinse alle bloggvenninner!

torsdag 28. mai 2009

Urtete

Nå er jeg alt i gang med å høste sesongens første urtete. Det er beste er å høste urter/blader når solen skinner, da er bladene er tørre og fulle av kraft. Det er flere måter å tørke urter på. Jeg tørker både ved å henge opp i små buketter og ved å legge i en egen urtetørker som består av mange brett som settes overhverandre og på lav varme tørker jeg det jeg høster. Først ute er løvetann, så kommer blant annet brennesle, salvie og mynte. Bildet viser en pakke med løvetannte med tesil. Løvetann er en superte som styrker fordøyelse, revmatise og lever. Mine urteteer selger jeg via min lille gårdsbutikk og på nettsiden til gårdsbutikken www.midtskog.net/ samt på Gamle Hvam Gårdsbutikk. Kanskje flere interiørbutikker har lyst til å selge min urtete? Tips meg gjerne om små butikker som jeg kan ta kontakt med og sende en forespørsel til! Det hadde vært morsomt å finne flere nye samarbeidspartnere for mine gårdsprodukter. Er takknemlig for alle gode råd og tips!

onsdag 27. mai 2009

Hvite syriner på festbordet

Jeg har pyntet langbordet på stabburet med vakre hvite syriner. Bordet er dekket med følgende: brun flettet dekkebrikke (Kid), hvit flat tallerken (Ikea), stoffservietter i smårutet som jeg har sydd, dyp tallerken Ostindia, pilhjerte eller stor kongle på hver tallerken, glass Tangen (Hadeland), bestikk rustikk (Tilbords), små hvite glass (Ikea) fylt opp med hvite syriner og hvite lykter (Ikea). Dette ble et sommer festbord i rustikk stil som passer godt på stabburet. Bildene skal jeg bruke på den nye nettsiden til gårdsbutikken www.midtskog.net/ Stabburet er et koselig rom og passer godt for vinkvelder, jentekvelder, bursdager og andre hyggelige markeringer.

Duftende syriner

Duftende syriner er nydelig. Når syrinene blomster er det skikkelig sommer. I min hage har jeg både hvite og lilla syriner. De er vakre som busker og i buketter på bordet og ved inngangsdøren. I år har pollen virkelig vært sterk. Før hadde jeg ingen problemer med pollen og i år merker jeg det veldig godt. Det er kanskje derfor influensaen sitter i kroppen og halsen fremdeles. Til helgen er det meldt skikkelig sommervær for oss på Østlandet. Det skal bli deilig, selv om jeg må ta korte turer ut i hagen. I dag har jeg ryddet på stabburet og tatt bilder som jeg skal bruke på nettsiden til gårdsbutikken og for utleie av stabburet. Gleder meg til å rydde mer i urtehagen til helgen.
Takk for alle hyggelige hilsener denne uken. Gleder meg til å titte innom dere utover uken...

mandag 25. mai 2009

Blomstrende hegg

Jeg har som sikkert mange av dere også en hegg i hagen. Bilder viser jo at den er et vakkert løvtre med nydelige hvite blomster. Etter å ha gått rundt treet flere ganger, fant jeg en liten kvist som ikke var angrepet av Heggspinnmøll. Hegg kan bli opptil 18 meter høy og har ofte flere stammer. Dette flotte løvtreet har flere bruksområder som alt fra instrumenter til saft, vin og likør. Jeg har ikke prøvd noen av delene, da mitt tre dessverre som sikkert hos mange av dere blir angrepet av heggspinnmøll hvert år. Finnes det midler mot dette på store trær? I folketro ble heggebark brukt mot gikt, hevelser og brannsår. Kilde: Wikipedia

torsdag 21. mai 2009

Maifest på stabburet

Stabburet er et romantisk hus som fungerer som kombinert gårdsbutikk og selskapslokale. Her ser du bilde fra russefrokosten jeg lagde for russegutt i familien og hans russebil. Alle møtte opp og hadde en morsom start på 17.mai. De hadde bestilt følgende meny: varme rundstykker, eggerøre, bacon og salat. Det forsvant på 1-2-3. Til dessert fikk de kransekake, riskrem og brownies. Stabburet er lite, men jeg er godt fornøyd med utnyttelse og bruksmulighetene. Et romantisk lite hus som alle i familien benytter som et ekstra lite gjestehus til forskjellige anledninger. Bordet er pyntet med rød løper, deretter et bredt 17.mai bånd, servise Ostindia, servietter med 17.mai motiv og en 17. mai fløyte på hver tallerken. I vasen hadde jeg blomstrende kirsebærkvister og små 17.mai flagg fra Nille. Røde lykter med kubbelys og 17. mai lys i lysestake samt flagg på skjenken skapte en god 17. mai stemning!

Serveringsbrett

Jeg ble syk 17.mai kvelden og har siden ligget med kraftig halsbetennelse og feber. Endelig i dag er jeg ute av senga. Tok en liten bli frisk tur til Plantasjen med minstejenta og der var det fullt kaos. Fant alikevel flotte lavendel i sinkbøtter til kun 99,- helt utrolig tilbud denne uka! På bildet ser du et flott serveringsbrett fra Kid som er veldig lik det samme de har hos Slettevoll til en helt annen pris vil jeg tro:-). For å bli kvitt kraftig halsbetennelse har jeg drukket salviete, kamillete og timiante med honning samt hjemmelaget smoothie, citrusept, gurglet med kamilleektrakt, spist nypesuppe og drukket mye vann. Nå i helgen blir det å ta igjen jobb som har ligget denne uka. Håper på sol og litt varme for mer overskudd!

fredag 15. mai 2009

Hurra for 17. mai

Hurra for 17.mai! Her er min nostalgiske glaserte sinkmugge fylt opp med hegg og brudespirea og små 17. mai flagg. Med russegutt og 4-åring i huset blir det full fart. Det blir russefrokost på stabburet i morgen og gutta har bestilt varme rundstykker, salat, eggerøre og bacon. Til dessert blir det kransekake, marsipankake, brownies og riskrem. Jeg elsker å bake, men i år ble det kjøpekaker fra baker og butikk. Det er lov å jukse litt :-) Gleder meg til å feire russegutt og hans russebilkamerater! Minstejenta gleder seg vilt til å bruke flagg og spise masse is og pølser. Ønsker alle bloggvenninner en riktig god 17. mai og kos dere!


torsdag 14. mai 2009

Fuglebad

Jeg har lenge vært på jakt etter et lite og nostalgisk fuglebad til hagen. Denne uken gjorde jeg et hyggelig kupp og fant dette søte fuglebadet. Fuglebad får du kjøpt hos de store hagesentrene i forskjellige størrelser, materialer og prisklasser samt utvalgte interiørbutikker og på nett. Mitt fuglebad har en snill pris og du finner det hos Nille. Fuglebad er et vakkert blikkfang i både hagen og urtehagen. I Feng Shui gir vann i hagen god energi. Er du på jakt etter en spesiell gave til en som har bursdag nå, kanskje et fuglebad er sommerens gave? Bak fuglebadet skimtes kirsebærtreet som snart blomstrer.

Tid for løvetann

Jeg er veldig glad i te og alt jeg selger av te i min gårdsbutikk høster jeg fra haven og på blomsterenger her jeg bor. Nå er det tid for løvetann. Løvetann er en superplante. Du kan bruke hele planten om du vil. Jeg høster nå de små løvetannbladene før blomsten springer ut. De små knuppene kan du frese i panna med litt olje og smaker nydelig. Løvetann kan du lage te av ved at du binder sammen en bunt blader og henge opp til tørk eller la de tørke i langpanne i ovnen eller bruke urtetørker. Løvetann styrker lever, galle samt er blodrensende og er super mot gikt og revmatisme. Løvetann er en super rensende te. Kilde: Helse fra Guds apotek av Maria Treben. Fåes kjøpt i helsekostforretninger.

tirsdag 12. mai 2009

Rabarbratid

Herlig med snart sommer. Nå er det tid for å høste litt rabarbra. Rabarbra gir en forfriskende sommersteming både med og uten krem og is. Denne suppen er rik på blant annet vitamin A, B og kalium. Her får du oppskriften til en nydelig fyldig suppe for 4 personer. En deilig suppe for varme sommerkvelder. Rabarbrasuppe med vanlije
4 personer
500 g rabarbrastilker
1 vanlijestang
1 l vann
1 - 2 dl sukker
1 ss potetmel
Rens og skjær rabarbraen opp i 2-3 cm lange biter. Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestang og ta ut frøene og ha de i vannet. Tilsett rabarbrabitene og la suppen koke i ca 5 minutter. Rør i potetmel ut i litt vann og rør gjevningen inn i suppen. Det hele kokes litt opp og ta kjelen til side. La suppen trekke litt før du serverer den halvvarm eller avkjølt med vanilje youghurtis eller krem eller vaniljekesam til. Nydelig...

mandag 11. mai 2009

Sinkskilt på kjøkkenet

Jeg er som dere bloggvenninner også svak for gamle sinkskilt. Dette nostalgiske skiltet Anytime is TEETIME henger nå på kjøkkenet. Er litt usikker på teksten. Trodde først det betydde Det er alltid tid for te. Men TEE er jo også et utrykk i golf. Jeg spiller også golf, så det kan godt henge et golfskilt på kjøkkenveggen for inspirasjon til å komme seg ut en tur. Skiltet er kjøpt i den koselige nettbutikken Lunehjem. Men egentlig var jeg på jakt etter sinkskilt om te! Er på jakt etter sinkskilt å henge inne på gårdsbutikken på Stabburet. Har noen sett skilt som kunne passe der?

søndag 10. mai 2009

Kjøkkenhåndklær - del 3

Denne helgen har jeg sydd puter til terrassen og pavljongen av kjøkkenhåndklær. Jeg valgte å lage små puter, dvs jeg greide å sy 1 pute pr kjøkkenhåndklær. Vil du ha større puter syr man 2 kjøkkenhåndklær sammen. Med trykk-knappene er det enkelt å vaske putene utover sommeren. Jeg kjøpte kjøkkenhåndklær til en supersnill pris hos Kid. Disse putene er like smarte hjemme som på hytta. Jeg har sydd putene med symaskin og sydd trykk-knappene for hånd, men du kan like gjerne sy putene for hånd hvis du heller vil det. Disse kjøkkenhåndklær putene er også flotte bursdagsgaver og vertinnegave...

lørdag 9. mai 2009

Kjøkkenhåndklær - del 2

Nå er mine to første puter ferdig sydd. Det var superenkelt og jeg ble veldig godt fornøyd med resultatet. Nå gjenstår å sy alle de 6 siste putene ferdig med trykk-knapper, så har jeg alle putene klare til bursdagen til minstejenta. Slik gjorde jeg det: sydde sidene på vrangen og så sydde jeg for hånd 4 trykk-knapper på toppen av hver pute som da ikke vises siden de er inn mot stolen. Å sy putene med symaskin var gjort på 1-2-3, det som tar litt tid er å sy alle trykk-knappene for hånd. Morsomt å fornye seg med et par kjøkkenhåndklær. Nå venter resten av putene på å bli ferdige... Det ble koselig i paviljongen med de søte cafesettet fra Ikea i brunt og de nye putene. Kombinasjon av sinkblomsterpotter og sinkvannkanne ble det sommererlig og herlig landlig stil i den nye paviljongen! På det lille bordet står den hvite lykten, glassert sinkmugg med lyseblå fioler, glassskål med jordbær og roseservise - alt er klart for en liten tepause!

torsdag 7. mai 2009

Blomstrende sommer

Blomstermotiv er min favoritt, både når det gjelder puter og gardiner. De passer godt inn i den landlige stilen og også flott i kombinasjon med striper og ensfarget. Falt for dette idylliske bildet som viser en koselig utekrok med herlig sofa full av puter i vakre rosatoner. Bildet er fra sommerkampanjen til HM Home. Putetrekkene er supersøte og finnes i flere størrelser. De selges nå på nett til kun 29,- tom 10. mai! De hvite putene med rosa blomster er nå snart på vei til meg! De blir flotte blikkfang på terrassen eller i solstolen til sommeren! Legg merke til den fine leveggen på bildet som ser ut som den er laget av kvister tett i tett. En herlig kosekrok på terrassen!

onsdag 6. mai 2009

Sinkhjerte

Her er mitt nye sinkhjerte. Jeg er som mange av dere veldig glad i alt som er laget av sink. Jeg liker sinkkrukker, sinkskilt, sinkvannkanne etc Jeg falt pladask da jeg så det i den nye vår- og sommerkatalogen som kom i posten denne uka fra Kid. Sinkhjertet finnes i 3 utgaver og jeg valgte det nest største. De er utrolig søte. De passer like godt over sengen på soverommet som på jenterommet eller i stua eller på kjøkkenet eller i gangen eller på inngangsdøren eller kanskje også på stabburet? De er også supersøte venninnegaver. De passer den landlige stilen min og henger nå i stua og gir god hjerteenergi!

tirsdag 5. mai 2009

Kjøkkenhåndklær - del 1

Jeg blir alltid veldig inspirert når jeg besøker mine bloggvenninner. Dere er kreative og ser nye løsninger på bruk av gjenbruk som jeg synes er ekstra morsomt. Her ser dere nyinnkjøpte kjøkkenhåndklær i striper i blått og hvitt samt rødt og hvitt. Jeg skal prøve som flere av dere andre har gjort med stort hell og lage nye puter til en liten cafegruppe. Kjøkkenhåndklærne kommer fra Kid og koster kun kr 25,- pr stk. Gamle kjøkkenhåndklær/gardiner er like fint å bruke. Jeg har tenkt å bruke trykk-knapper for å lukke de i enden, slik kan jeg enkelt vaske putetrekkene når minstejenta har besøk av sine venninner. Cafestolene er 40x40cm, så jeg har tenkt å prøve å lage en pute pr kjøkkenhåndkle. Disse putene kan også sys for hånd, men jeg tror jeg finner frem symaskinen og så syr jeg trykk-knappene for hånd. Gleder meg til å få de nye putene ferdige! De blir et flott blikkfang i min nye paviljong!

mandag 4. mai 2009

Lykkefrosk med gullkrone

Nå er frosken min med gullkrone kommet! Den har foreløpig fått en fin plass i trappa ut mot hagen. Der koser den seg inntil en sinkbøtte med vakre lilla fioler. Frosken passer like godt på terrassen, ved inngangspartiet og i urtehagen. Jeg liker den veldig godt. Den gir god energi og er et morsomt blikkfang. Frosken kjøpte jeg i den koselige nettbutikken www.lunehjem.no/ I Feng Shui brukes frosken som symbol på rikdom, penger, suksess og lykke. Man betrakter frosken som lykkebringer. Den er også symbol på et langt liv. Sett frosken slik at den peker innover mot huset, slik kan den kaste rikdommen inn i huset. Frosken er også dekorativ inne på et fat sammen med blomster samt er en flott gave!



fredag 1. mai 2009

Vinn vakkert fuglebur

Velkommen til min konkurranse for mai. Denne gang er det konkurranse om et romantisk fuglebur i kremhvitt med antikklook. Det ene buret har høyde 53 cm og det andre 41 cm. Jeg har i april bestilt dette vakre settet med fuglebur fra Ellos. Jeg trenger kun den ene, og gir den andre til min bloggkonkurranse. Alle som legger igjen en kommentar er med i trekningen og alle som legger ut en link på sin side får dobbelt lodd og hvis du legger deg til som følger hos meg får du 3 lodd. Vet dere om flere konkurranser legg gjerne igjen ditt tips.

Vinneren ble...

Takk til alle bloggvenninner for den store interessen for min konkurranse i april. Gaven er det trendy settet ANJO2009, en lekker tidsplanlegger fra Almanakkforlaget i liten og stor utgave, dvs i A6 og A5. Denne gaven gis fra interiørsiden balanse. Tidsplanleggeren er dekorative med hvite og grønne blomster på grønn/sort bunn. Den lille tidsplanleggeren er perfekt å ha med underveis i veska, mens den store er smart å ha hjemme som en egen dagbok. Den heldige vinner av et sett med vakre tidsplanleggere ble Linea med den inspirende bloggen linea-minlilleverden.blogspot.com/. Gratulerer!

 

blogger templates | Make Money Online