Blogglistenhits

fredag 5. juni 2009

Thymus Vulgaris

Velkommen til min urtehage. Thymus Vulgaris - bedre kjent som Timian er en av mine favoritt urter. Timian finnes i flere varianter. På bildet fra min urtehage ser du Hagetimian og Sitrontimian. Hagetimian er nydelig i all slags salat, i supper, i pasta og over pizza samt som te. Sitrontimian er har en herlig sitronduft og passer godt til fisk og skalldyr samt i brød, fruktsalater og te. Begge er lette å få til og trives i krukker enten du har den inne på kjøkkenet, ved inngangsdøren, på terrassen eller i store krukker i en urtehage som jeg gjør. Det søte navnskiltet har jeg kjøpt hos Indiska til kun kr 10,- . Te av timian hjelper mot forkjølelse, sår hals, hoste og styrker øyne og hjernefunksjon samt skal også forebygge aldringsprosessen! Superte for alle interiørbloggvenninner:-) Kilde: Hagens apotek av Jessica Houdret.

8 kommentarer:

 1. Timian er kjempe deilig. Sådde i år og de blir fine. Hadde sitron timian men den døde ut, må få tak i det igjen. Skal jammen prøve timian te.
  Ha en fin dag.
  Klem Marilyn

  SvarSlett
 2. Urtehage...herlig..Og timian er deilig.. Likte veldig godt navne skiltet jeg...
  Nyt fredagen klem kerstin

  SvarSlett
 3. Har lyst til å lage meg en liten urtehage.
  Det er jo så nydelig med friske urter.
  Og inne i krukker står de ikke lenge...
  iallefall ikke hos meg!

  Ha en super helg!
  Klem *Linda*

  SvarSlett
 4. Krydder urter er så deilig og kjekt å ha de i hagen:) Jeg har nettopp plantet somen selv, deilige dufter!!

  SvarSlett
 5. Jeg drømmer om en urtehage :) Selvom jeg er helt grønn på det området. Men de dufter godt, og maten blir mye bedre med friske urter. Til neste år, kanskje?

  Fint innlegg som gav meg inspirasjon!

  Ha en flott helg, hilsen Margrethe

  SvarSlett
 6. Jøss, jeg visste ikke så mye om Timian gitt... men takk for tipsene :) I sommer flytter vi inn i nytt hus, og da blir det nok også en kjøkkenhage utenfor... Timian'en får få sin plass der :) God helg!!

  SvarSlett
 7. Takk for gode urtetips, jeg kjøper av og til urteplanter til å ha inne, men så er jeg ikke så helt sikker på hva det smaker godt sammen med, så de har ofte blitt stående bare til pynt.

  Ønsker deg en riktig godhelg videre:)

  SvarSlett
 8. ),O
  lö,)
  l),
  l
  Herlig innlegg!
  Te for hjernefunksjon....DET skulle jeg hatt... med min altzheimers light....(..noen ganger heavy...)
  Har du konkurranse hver måned?
  Klem fra meg

  SvarSlett

 

blogger templates | Make Money Online